iPhone üreticisi Hon Hai'nin kârı arttı

iPhone üreticisi Hon Hai'nin kârı arttı

iPhone üreticisi Hon Hai'nin kârı arttı, ancak gelir beklentileri düştü

A+A-

iPhone üreticisi Tayvanlı teknoloji devi Hon Hai Precision Industry Co., üçüncü çeyrekte net kârını %11 artırdı, ancak bu artış iştiraklerden, faizlerden ve döviz kurlarından elde edilen faaliyet dışı gelir kazançlarının da etkisiyle gerçekleşti. Şirket, dördüncü çeyrekte gelirinin düşmesini bekliyor.

Dünyanın en büyük iPhone montajcısı olan Hon Hai işlerinin çoğunu Apple'dan alıyor. Eylül ayında piyasaya sürülen iPhone 15 serisinin satışları, kritik yılsonu alışveriş sezonu öncesinde Çin'de selefinin gerisinde kalmıştı.

Hon Hai, bileşen işine ilişkin görünümünü de düşürdü ve daha önce büyüme öngördüğü bu alandaki gelirlerinin geçen yıla göre yatay seviyede olmasını bekliyor. Analistler, Hon Hai'nin dördüncü çeyrekte gelirinin yaklaşık %4 düşmesini bekliyor. Ayrıca satışların 2023 yılında %6,3 düşeceği tahmin ediliyor.

Hon Hai ve Apple, Çin'de giderek artan rekabetle ve zorluklarla karşı karşıya. Pekin, iPhone'lara yönelik yasakları devlet destekli kurumlar ve kamu iktisadi teşebbüslerini kapsayacak şekilde genişletirken, Huawei'nin yeni 5G telefonları da yeni bir rekabet ortamı yaratıyor.

Bu arada, Çin, kurucusu Terry Gou'nun Tayvan başkanlığına adaylığını açıklamasının ardından Foxconn'un vergi sorunları ve ülkedeki arazi kullanımına ilişkin bir soruşturma başlattı.

Hon Hai, soruşturmanın şirketin Çin'deki operasyonlarını etkilemediğini söylüyor.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler