Irak'tan Türkiye'ye petrol uyarısı

Irak'tan Türkiye'ye petrol uyarısı

Irak, Kürt petrolü nedeniyle Türkiye ile ticari ilişkilerin bozulacağı uyarısı yaptı

A+A-

Irak, Kürt petrolü nedeniyle Türkiye ile ticari ilişkilerin bozulacağı uyarısı yaptı. Irak Petrol Bakanı Abdul Kareem Luaiby, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin kendi başına petrol ihraç etme girişimlerini Birleşmiş Milletler'e şikayet etmek için süreci başlattıklarını bildirdi. 

Luaiby, Kürt petrolünün ihracına aracılık eden Türkiye ile ikili ticari ilişkilerin bozulabileceği uyarısında da bulundu. Türkiye ile Irak arasında ticaret hacmi geçtiğimiz yıl 15 milyar dolar oldu. Dün Ceyhan'dan ikinci bir tankere daha Kürt petrolü yüklendi. Seamusic adlı tanker İtalya'nın Trieste limanına doğru yola çıktı. Kürt petrolünün yüklendiği ilk tankerin akıbeti ise belirsizliğini koruyor.

Ceyhan'dan yüklediği 1 milyon varil Kürt petrolü ile önce Meksika'ya doğru hareket eden United Leadership adlı tanker, sonra rotasını Fas'a çevirmiş, ancak petrolünü burada da boşaltmasına izin verilmemişti.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.