Fox News, ฤฐranlฤฑ yรถneticilerin รผlkede sรผren protestolar sฤฑrasฤฑnda yaptฤฑklarฤฑ bir toplantฤฑnฤฑn tutanaklarฤฑnฤฑ ele geรงirdiฤini, konuลan isimlerin panikte olduฤunu iddia etti.
Fox’un haberinde ฤฐran’ฤฑn dini lideri Hamaney’in รงeลitli siyasi isimlerle bir araya geldiฤi savunuldu.
31 Aralฤฑk’ta yapฤฑldฤฑฤฤฑ iddia edilen toplantฤฑ tutanaklarฤฑnฤฑn Farsรงa’dan ฤฐngilizce’ye รงevrildiฤi iddia edildi.
ฤฐddiaya gรถre 31 Aralฤฑkโtaki toplantฤฑda isyanฤฑn ekonominin her sektรถrรผne darbe vurduฤunu ve โrejimin gรผvenliฤini tehdit ettiฤiโ tutanaklarda yer aldฤฑ.
‘รNCEKฤฐ DURUMLARDAN FARKLI’
Toplantฤฑda โDini liderler ve liderlik olay yerine en kฤฑsa zamanda gelmeli ve iลlerin daha kรถtรผye gitmesini engellemeli. Allah yardฤฑmcฤฑmฤฑz olsun, bu รงok karmaลฤฑk bir durum ve รถnceki durumlardan farklฤฑ” ifadelerinin geรงtiฤi savunuldu.
Fox News bu tutanaklarฤฑ kendilerine Meryem Rajaviโnin ilettiฤini duyurdu. ฤฐranโฤฑn terรถrist olarak gรถrdรผฤรผ rejim karลฤฑtฤฑ Halkฤฑn Mรผcahitleri รrgรผtรผโnรผ kuran Rajav, bugรผn de โฤฐran Ulusal Direniล Konseyi Baลkanฤฑโ sanฤฑyla faaliyet yรผrรผtรผyor ve Fransaโda sรผrgรผnde yaลฤฑyor.
HAMANEY ฤฐLK KEZ KONUลTU
รte yandan ฤฐran lideri Ayetullah Ali Hamaney, รผlkedeki protesto gรถsterileri ile ilgili ilk kez konuลtu. Hamaney, ฤฐran dรผลmanlarฤฑnฤฑn รผlkesine darbe vurmak iรงin fฤฑrsat kolladฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Baลkent Tahranโda ลehit ailelelerini kabulรผnde konuลan Ayetullah Hamaney, รผlkede perลembe gรผnรผnden itibaren baลlayan protesto gรถsterilerini deฤerlendirdi. ฤฐran Lideri, “Dรผลman, ฤฐran halkฤฑna darbe vurmak iรงin fฤฑrsat kolluyor. Dรผลmanlar, son gรผnlerdeki olaylarda, para, silah, politika ve istihbarat teลkilatlarฤฑ gibi ellerindeki รงeลitli araรงlarla ฤฐslam Cumhuriyetiโnde sorunlar รงฤฑkartmak iรงin ฤฐranโa karลฤฑ bir ittifak oluลturdu” diye konuลtu.






