ฤฐล Bankasฤฑ Grubu’ndan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, ana faaliyet kolu olan bankacฤฑlฤฑk ve finansal hizmetler dฤฑลฤฑnda cam, sigorta, gayrimenkul yatฤฑrฤฑm ortaklฤฑฤฤฑ ve teknoloji gibi farklฤฑ sektรถrlerde iลtirakleri aracฤฑlฤฑฤฤฑyla hizmet veren ฤฐล Bankasฤฑ Grubu, elektrik รผretimi baลta olmak รผzere enerji sektรถrรผnรผ de bรผnyesine alarak faaliyet alanlarฤฑnฤฑ daha da geniลletmeyi hedefliyor.
Grup, baลta elektrik รผretimi ve ticareti olmak รผzere entegre bir enerji portfรถyรผ oluลturmak iรงin ฤฐล Bankasฤฑโnฤฑn yรผzde 100 hissedarฤฑ olduฤu Trakya Yatฤฑrฤฑm Holding A.ล. รงatฤฑsฤฑ altฤฑnda ฤฐล Enerji Yatฤฑrฤฑmlarฤฑ A.ล.โyi kurdu.
ฤฐล Enerji; baลta hidrolik, rรผzgar ve gรผneล gibi yenilenebilir enerji kaynaklarฤฑna dayalฤฑ olacak ลekilde elektrik enerjisi รผretimi ile ticaretini yapan tesis ve ลirketlere iลtirak edilmesini amaรงlฤฑyor.
Dรผnyada; pandemi ve izleyen sรผreรงte yaลanan geliลmeler ile son dรถnemde Rusya-Ukrayna savaลฤฑndan kaynaklanan etkiler, รผlkelerin enerji verimliliklerini artฤฑracak ve enerji baฤฤฑmlฤฑlฤฑklarฤฑnฤฑ azaltacak yapฤฑsal dรถnรผลรผmleri gerรงekleลtirmelerinin รถnemini bir kez daha gรถsterdiฤine dikkat รงekilen aรงฤฑklamada, “ฤฐล Enerji de gerรงekleลtireceฤi yatฤฑrฤฑmlar ile sรถz konusu dรถnรผลรผm sรผrecinin etkili bir aktรถrรผ olmayฤฑ amaรงlฤฑyor” ifadeleri kullanฤฑldฤฑ.
Sรผrdรผrรผlebilirlik yaklaลฤฑmฤฑ pekiลtirilecek
Aรงฤฑklamada, ฤฐล Enerjiโnin hidrolik, rรผzgar ve gรผneล gibi yenilenebilir enerji kaynaklarฤฑna dayalฤฑ รผretim yapan santrallere portfรถyรผnde aฤฤฑrlฤฑklฤฑ olarak yer vermeyi hedeflemesi, ฤฐล Bankasฤฑโnฤฑn โsรผrdรผrรผlebilirlikโ yaklaลฤฑmฤฑnฤฑn bir parรงasฤฑnฤฑ oluลturan โyeลil ekonomiโ dรถnรผลรผmรผne katkฤฑ saฤlama anlayฤฑลฤฑnฤฑ da pekiลtirecek bir adฤฑm olarak tanฤฑmlandฤฑ.
Gruptan verilen bilgiye gรถre, geรงen yฤฑldan bu yana tedariki mรผmkรผn olan faaliyet noktalarฤฑnฤฑn tamamฤฑnda yenilenebilir enerji kullanmaya baลlayan ฤฐล Bankasฤฑ, 2015 yฤฑlฤฑ sonrasฤฑnda, elektrik รผretim yatฤฑrฤฑmlarฤฑna yรถnelik yeni proje finansmanlarฤฑnฤฑn tamamฤฑnฤฑ yenilenebilir enerji projelerine ayฤฑrdฤฑ. Bankanฤฑn toplam enerji รผretim projeleri portfรถyรผnรผn yรผzde 75โi yenilenebilir enerjiden oluลuyor.







