İş Bankası ve Garanti'ye rekor ceza

İş Bankası ve Garanti'ye rekor ceza

İş Bankası ve Garanti Bankası'na Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 110'ar milyon lira idari para cezası tebliğ edildi

A+A-

İş Bankası ve Garanti Bankası'na Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 110'ar milyon lira idari para cezası tebliğ edildi. Her iki bankadan KAP'a gönderilen açıklamada  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yargı yolu açık olmak üzere 110.11 milyon TL idari para cezası tebliğ edildiği ve söz konusu tebligatın 6502 sayılı kanun ve mülga 4077 sayılı kanun hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilen denetim sonucunda yapıldığı belirtildi.

Garanti Bankası 110.11 milyon lira idari para cezası tebliğ edildiğini; cezanın iptaline ilişkin tüm yasal hakları saklı kalmak üzere cezayı peşin ödeme indiriminden yararlanarak ödeyeceğini belirtirken İş Bankası bu konu ile ilgili detay vermedi.

Tüketicinin korunması hakkındaki kanun olarak da bilinen 6502 sayılı kanunun amacı "kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konulardaki politikaların oluşturulmasında gönüllü örgütlenmeleri teşvik etmeye ilişkin hususları düzenlemek" olarak ifade ediliyor.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.