Bankadan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, 2018 yฤฑl sonu itibarฤฑyla, ฤฐล Bankasฤฑ aktif bรผyรผklรผฤรผnรผ 2017 yฤฑl sonuna gรถre yรผzde 15 artฤฑrarak, 416,4 milyar TLโye yรผkseltti ve รถzel bankalar arasฤฑndaki lider konumunu sรผrdรผrdรผ.
Kaynaklarฤฑnฤฑn doฤru tahsisine azami รถnem veren ve etkin risk yรถnetimine odaklanan ฤฐล Bankasฤฑโnฤฑn sorunlu kredilerinin toplam kredilerine oranฤฑ 2018 yฤฑlฤฑnฤฑn sonunda รถzel bankalarฤฑn ortalamasฤฑnฤฑn altฤฑnda kalarak yรผzde 4,1 dรผzeyinde gerรงekleลti.
ฤฐล Bankasฤฑ, sektรถrdeki gรผรงlรผ konumu, yaygฤฑn ลube aฤฤฑ ve dijital kanallarฤฑ ile mevduat sahiplerinin รถncelikli tercihi olmaya devam ederek, 2018 yฤฑl sonu itibarฤฑyla toplam mevduat bรผyรผklรผฤรผ aรงฤฑsฤฑndan รถzel bankalar arasฤฑnda ilk sฤฑrada yer aldฤฑ.
Bankanฤฑn mevduat hacmi 2017 yฤฑl sonuna gรถre yรผzde 20,4 artarak 2018 yฤฑl sonunda 245,3 milyar TL dรผzeyinde gerรงekleลti. ฤฐล Bankasฤฑ, fonlama maliyetini gรถzeterek, kaynaklarฤฑnฤฑ รงeลitlendirmek amacฤฑyla yurt iรงi ve yurt dฤฑลฤฑ piyasalarda mevduat dฤฑลฤฑ fonlama olanaklarฤฑndan da faydalanmaya devam etti.
Sendikasyon kredilerinde uzun bir geรงmiลi ve รถnemli bir deneyimi bulunan bir kurum olan ฤฐล Bankasฤฑ, 2018 yฤฑlฤฑnda sรถz konusu kredilerini baลarฤฑlฤฑ bir ลekilde yenileyerek, bu kapsamda yaklaลฤฑk 2,5 milyar ABD dolarฤฑ tutarฤฑnda finansman saฤladฤฑ.
2018 yฤฑlฤฑnda ฤฐล Bankasฤฑ, dijital dรถnรผลรผmรผ iล sรผreรงlerine dahil ederek verimliliฤini artฤฑrmaya odaklandฤฑ. Diฤer taraftan, fiziksel ve dijital kanallarฤฑnฤฑ birbirini tamamlayacak ลekilde konumlandฤฑrฤฑrken, mรผลterilerinin hayatlarฤฑnฤฑ kolaylaลtฤฑran, kiลiselleลmiล รผrรผn ve hizmetler sunmaya devam etti.
Bankacฤฑlฤฑk hizmetlerini mรผลterilerin ayaฤฤฑna gรถtรผren Tรผrkiyeโnin ilk mobil bankacฤฑlฤฑk uygulamasฤฑ โฤฐลCepโi kullanan mรผลteri sayฤฑsฤฑ ise 2018 yฤฑlฤฑ sonunda 6,7 milyona ulaลtฤฑ.
2018 yฤฑlฤฑnda 6,8 milyar TL net kar elde eden ฤฐล Bankasฤฑโnฤฑn 2018 yฤฑl sonu itibarฤฑyla รถz kaynak bรผyรผklรผฤรผ, 2017 yฤฑl sonuna gรถre yรผzde 15,7 artarak 49,7 milyar TLโye ulaลtฤฑ. Bankanฤฑn sermaye yeterlilik oranฤฑ 2018 yฤฑl sonu itibarฤฑyla, yasal limitin รผzerinde, yรผzde 16,5 seviyesinde gerรงekleลti.
– ฤฐล Bankasฤฑโndan รผlke ekonomisine 351,6 milyar TLโlik destek
Aรงฤฑklamada gรถrรผลlerine yer verilen Tรผrkiye ฤฐล Bankasฤฑ Genel Mรผdรผrรผ Adnan Bali, milli ekonomiye olan gรผvenin gรผรงlendirilmesinin her zamankinden daha da รถnem kazandฤฑฤฤฑ 2018 yฤฑlฤฑnda, reel sektรถre ve hane halkฤฑna destek olmayฤฑ sรผrdรผrdรผklerini belirterek, “260,3 milyar TLโsi nakdi, 91,3 milyar TLโsi gayrinakdi olmak รผzere, 2018 yฤฑl sonu itibarฤฑyla krediler yoluyla ekonomiye saฤladฤฑฤฤฑ toplam finansman desteฤi 351,6 milyar TLโye ulaลan bankamฤฑz, รผlke ekonomisine en bรผyรผk katkฤฑyฤฑ saฤlayan รถzel banka olmaya devam etmiลtir.โ ifadelerini kullandฤฑ.
Bali, โTรผrkiyeโnin en bรผyรผk รถzel sektรถr bankasฤฑ olarak geride kalan 94 yฤฑlda olduฤu gibi bundan sonra da mรผลterilerimiz, hissedarlarฤฑmฤฑz ve รงalฤฑลanlarฤฑmฤฑzฤฑn yanฤฑnda olarak, รผlke ekonomisi iรงin katma deฤer yaratmayฤฑ sรผrdรผreceฤiz.โ deฤerlendirmesinde bulundu.







