İş Yatırım açıkladı: Yabancıların son 1 ayda en çok aldığı, sektörüne göre en ucuz hisseler

İş Yatırım açıkladı: Yabancıların son 1 ayda en çok aldığı, sektörüne göre en ucuz hisseler

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların son 1 ay içinde paylarını en az 1 puan artırdığı ve sektörüne göre en iskonto oranı en yüksek BIST hisseleri

A+A-

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 21 Mayıs'ta tarihinde ilk defa 11 bin puanın üstünü test edip, 22 Mayıs'ta 10.899 ile tarihindeki en yüksek kapanışı gerçekleştirdikten sonra teknik düzeltme trendine girdi. Endekste 22 Mayıs'tan sonraki bu düzeltmede kayıp, cuma günkü 10.138 baz alındığında yüzde 7'ye yaklaştı.

Araştırmalar ve yayınlanan raporlar, endekste orta ve uzun vadeli teknik göstergeler ile beklentilerin değişmediğini gösteriyor. Henüz teknik düzeltme niteliğindeki bu geri çekilme, fonlar, kurumsal yatırımcılar başta olmak üzere tüm yatırımcılar için aslında bir gözden geçirme dönemi. Sektör ortalamalarını altında kalmış veya aşırı prim yapmış ya da tam tersi durumda olan hisseler yeniden değerlendiriliyor.

Borsa İstanbul'da önemli araştırmaları ile bilinen İş Yatırım'ın araştırmasına göre, "sektör ortalamalarına göre iskonto oranı yüksek hisseler içinde son 1 ay içinde yabancı yatırımcıların alımlarını artırdığı" hisseler şunlar:

Anadolu Sigorta Hisse Senedi | ANSGR

  • Son Öneri Tarihi 02.05.2024
  • Hedef Fiyat 123,00
  • Getiri Pot %9

 

Yatirim Teması

Beklentimiz olan TL 2.25 milyar ve piyasa ortalama beklentisi TL 2.4 milyardan çok daha iyi olarak Anadolu Sigorta yılın ilk çeyreğinde TL 2.87 milyar solo net kar rakamı açıkladı. 2023 yılının sonunda getirilen ve karşılıkları daha düşük hesaplayan metodolojinin kullanımını şirket 2024 yılına ertelemişti. Bu imkandan ilk çeyrekte yararlanıldığını görüyoruz. Anadolu Sigorta’nın ilk çeyrek bileşik oranı (kombine oranı) %100 seviyesinde gelerek 2023 ortalaması olan %119’a göre oldukça gerileyerek teknik kar maRjının ilk çeyrekte oldukça güçlü geliştiğini ortaya koydu. Karşılıkların daha az hesaplanma imkanından yararlanmış olsa da ilk çeyrekteki teknik kar marjındaki iyileşmenin tümünü bu duruma bağlamak doğru olmaz diye düşünüyoruz. Güçlü prim artışı (TL 16.4 milyar, yıllık artış %80) ve hasar frekansının özellikle trafik branşında stabil giden döviz kurlarına paralel olarak düşük seyri de kar majlarını desteklemiş gözüküyor. Kombine oranının önümüzdeki çeyreklerde normalize olmasını ve 2024 ortalamasının %110’un hafif altına sarkmasını bekliyoruz. .

Riskler ve Katalizörler

Anadolu Sigorta’nın yöenttiği yatırım portföyünün tutarı TL 30 milyar seviyesine ulaştı. Teknik tarafa aktarılan yatırım geliri ise bir önceki çeyrek seviyesi olan TL 2.3 milyardan bu çeyrekte TL 4.1 milyara ulaşmış durumda. 2024 yılında şirketin yatırım gelirleirnin TL 20 milyara yakınlaşacağını, net teknik akrın TL 13 milyar, net karın da TL 10.4 milyar olacağını tahmin ediyoruz.

Değerleme

Anadolu Sigorta için 2024 ve 2025 net kar tahminlerimizi yaklaşık %15 olarak yukarı çekiyoruz. Şirketin orta vadeli sürdürülebilir özkaynak karlılığını %35 olarak görüyoruz. Şirket için belirlediğimiz yeni hedef fiyat TL 123 ve Anadolu Sigorta için AL demeyi sürdürüyoruz.

SONRAKİ SAYFA: Vestel Beyaz Esya Hisse Senedi | VESBE

Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 7 
İlgili Haberler