İş Yatırım Coca Cola (CCOLA) için hedef fiyatını yükseltti

İş Yatırım Coca Cola (CCOLA) için hedef fiyatını yükseltti

İş Yatırım, CCOLA-Coca Cola İçecek için hedef fiyatını 657 TL'den 798 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.

A+A-

İş Yatırım Coca-Cola için hedef fiyatını yukarı yönlü revize etti, 657 TL'den 798 TL'ye yükseltti. İşte İş Yatırım'ın Coca-Cola raporundan öne çıkan noktalar:

  • Son Öneri Tarihi 14.03.2024
  • Hedef Fiyat 798,00
  • Getiri Pot %35

Coca-Cola net gelir tahminlerin bir miktar gerisinde kaldı: UMS-29'un etkisi olmadan, CCOLA 4Ç23 finansallarında 557 milyon TL net kar kaydetti. Gelirler yıllık %60 artışla hafif bir artışla 20,45 milyar TL'ye ulaştı.

CCOLA için hedef fiyatımızı hisse başına 798 TL'ye yükseltiyoruz. AL önerimizi koruyoruz. TP'miz %39'luk bir getiri sinyali veriyor. Hisseler 2024 FD/FAVÖK'ü 5,8x ile işlem görüyor. 

Yatırım Teması

Büyüme devam etse de marjlar üzerinde baskı devam ediyor: Coca-Cola İçecek, artan hammadde maliyetlerinin etkisini azaltmak için riskten korunma araçlarını çok aktif bir şekilde kullanıyor. Şirket, yurt dışı operasyonlarında ev tüketimindeki artış, online satış kanallarının hızlı büyümesi, fiyat artışları ve kur çevrimi etkisi sayesinde güçlü bir gelir artışı yaşadı.

Zamanında riskten korunma faaliyetleri ve katı maliyet disiplini, operasyonel marjları daha da destekleyecektir. Özbekistan operasyonlarının satın alınmasıyla birlikte, güçlü büyüme trendinin devam etmesini bekliyoruz. Şirketin, uluslararası operasyonlardaki yüksek onlu büyüme ve Türkiye'deki yatay büyümesi ile beraber tarihsel olarak çeyreksel hacim zirevelerine ulaşmasını bekliyoruz.

Hacim artışının yanı sıra uluslararası operasyonların fiyatlandırma ve kur dönüştürme etkisi sayesinde 2022'de satışların ciddi oranda artmasını bekliyoruz. Ancak, güçlü büyümeye rağmen, hammadde maliyetlerindeki önemli artış ve kur etkisi nedeniyle marjların baskı altında kalacaktır. Marjlar üzerindeki baskının bir önceki yıla benzer şekilde 2022 için de en önemli risk faktörü olarak öne çıkıyor.

İlgili Haberler