İş Yatırım model portföyünde değişiklik yaptı, TVF hissesini önerdi

İş Yatırım model portföyünde değişiklik yaptı, TVF hissesini önerdi

İş Yatırım güncel model portföyünde değişikliğe giderek, Türkiye Varlık Fonu'nun ana hissedarı olduğu sigorta şirketini portföyüne ekledi. İşte o sigorta şirketi

A+A-

İş Yatırım 24 Ekim 2023 bülteninde model portföyünde değişiklik yaptığını açıkladı. İş Yatırım ana hissedarı Türkiye Varlık Fonu (TVF) olan Türkiye Sigortayı (TURSG) model portföyüne eklediğini ve hedef fiyatını yükseltiğini bildirdi.

İş Yatırım'ın açıklaması şu şekilde:

TURSG.IS: Türkiye Sigorta’yı model portföyümüze ekliyoruz. Şirketin trafik-dışı prim üretiminin güçlü olması teknik karlılığı ve marjları çok olumlu destekliyor. Sektöre göre marjların çok güçlü ve yüksek seviyelerinin sürdürülebilir olduğunu düşünüyoruz. Trafik ağırlığının görece düşük olması yanında dağıtım kanalında banka ağırılığının yüksek oluşu da büyüme ve karlılık için önemli bir dinamik niteliğinde. Şirketin TL 40 milyara varan yatırım portföy gelirleri de özellikle yüksek faiz ortamında çok daha güçlü getiriler vaadediyor. Önümüzüdeki üç yıl karlılık tahminlerimizi yaklaşık %50 yukarı revize ettik. Şirket için yeni belirlediğimiz TL 70 hedef değerimiz %80 yukarı potansiyele işaret etmekte.

İlgili Haberler