ฤฐล Yatฤฑrฤฑm gรผnlรผk piyasa beklentisi
Piyasalar Orta Vadeli Programฤฑn sektรถrel etkileri ABD hisseleri kรผรงรผk adฤฑmlarla gerilemeye devam ediyor. รinโin devlet memurlarฤฑnฤฑn iลyerinde Apple telefon kullanmasฤฑnฤฑ yasaklamasฤฑ รผzerine Apple ve Qualcomm gibi tedarikรงileri en รงok dรผลenler arasฤฑnda yer alฤฑyor. Banka, demir-รงelik, havacฤฑlฤฑk hisselerinde kayฤฑplar devam ediyor. Borsa ฤฐstanbul kฤฑsa bir moladan sonra yรผkseliลine devam ediyor.
Hazine ve Maliye bakanฤฑ ลimลekโin โCumhurbaลkanฤฑmฤฑzฤฑn programฤฑmฤฑza desteฤi tamโ ve Merkez Baลkanฤฑ Erkanโฤฑn โparasal sฤฑkฤฑlaลma sรผrecine devam edeceฤizโ aรงฤฑklamalarฤฑ ile endeks yeni bir zirve yaptฤฑ. Ekonominin normalleลmesini satฤฑn alan bankalar borsanฤฑn dinamosu konumunda. Orta Vadeli Programda รถne รงฤฑkartฤฑlan dar gelirliler iรงin uygun koลullarla konut yapฤฑmฤฑ ve tamamlayฤฑcฤฑ emeklilik temalarฤฑ nedeniyle รงimento, gayri menkul yatฤฑrฤฑm ortaklฤฑklarฤฑ ve emeklilik ลirketleri pozitif ayrฤฑลฤฑyor. Dรผnya borsalarฤฑnฤฑn seyri Borsa ฤฐstanbulโda sฤฑnฤฑrlฤฑ negatif bir aรงฤฑlฤฑลa iลaret ediyor. Ancak gรผรงlรผ yerleลik yatฤฑrฤฑmcฤฑ ilgisi ve yabancฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑ giriลi yรผkseliลin devam edeceฤine iลaret ediyor.
Endeks iรงin destek ve direnรง seviyeleri 8.250 ve 8.400. THY hissesi Aฤustos yolcu verisi sonrasฤฑ nรถtr tepki verebilir. รimsa ABD yatฤฑrฤฑmฤฑnฤฑ Sabancฤฑ iรงin kรผรงรผk, รimsa iรงin sฤฑnฤฑrlฤฑ pozitif gรถrรผyoruz. Teknik olarak beฤendiฤimiz hisseler: AGHOL, AEFES, AKBNK, AKSEN, BIMAS, DOHOL, EKGYO







