IŞİD Türkiye'ye saldıracak iddiası

IŞİD Türkiye'ye saldıracak iddiası

Anadolu Ajansı'nın, Halep'teki muhaliflere dayandırdığı haber göre Irak Şam İslam Devleti adlı örgüt Türkiye'nin sınır bölgelerindeki illerde saldırılar düzenleyecek

A+A-

Anadolu Ajansı'nın, Halep'teki muhaliflere dayandırdığı haber göre Irak Şam İslam Devleti adlı örgüt Türkiye'nin sınır bölgelerindeki bazı illerde saldırılar düzenleyecek. 

Ajansın, Halep'teki muhalif kaynaklardan aldığı bilgiyle geçtiği habere göre, IŞİD'in Türkiye sınırında bulunan Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay illerinde bombalı eylemler gerçekleştirecek.

Habere göre saldırılarda, halkın yoğun olduğu yerlerin hedef alınacak ve Hatay bölgesi de daha hassas olduğu için saldırılara hedef olabilecek. Haberde eylemlerin C-4 tipi patlayıcılarla gerçekleştirilmesinin planlandığı ileri sürülüyor.

Ajan kaynakları, 20 Ocak Pazartesi günü Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısındaki Suriye'nin Bab el-Hava Sınır Kapısı'nı hedef alan saldırının asıl hedefinin Türkiye olduğunu iddia etti.

Ajansın bürosu basıldı

Anadolu Ajansı bu haberi geçtikten yaklaşık yarım saat sonra Halep bürosunun IŞİD tarafından basıldığına dair ikinci bir haber daha geçti. Haberde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgüt, AA'nın Halep'teki bürosunu basarak bütün teknik cihazlara el koyduğu belirtildi. Haberde özetle şöyle denildi :"Halep'in Şeyh Neccar bölgesine saldırı düzenleyen IŞİD militanları aynı yerde bulunan AA'nın bürosuna baskın yaptı. Büroda bulunan uydu cihazları ile teknik malzemelere el koyan IŞİD militanları büroyu dağıtarak olay yerinden ayrıldı. IŞİD'in baskınından önce haber yapmak için başka bir bölgeye geçen AA ekibi ise olaydan etkilenmedi. Ayrıca bölgedeki yerel muhabirlere ait iki araca de el koyan İŞİD militanları, daha önce de yerel muhabirlerle birlikte aralarında Milliyet fotomuhabiri Bünyamin Aygün'ün de bulunduğu birçok gazeteciyi kaçırmıştı."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.