IŞİD'e Bitcoin gönderen kadın tutuklandı

IŞİD'e Bitcoin gönderen kadın tutuklandı

Pakistan doğumlu New York’ta ikamet eden genç kadın Işid’e Bitcoin göndermekten tutuklandı.

A+A-

New York'ta Pakistan doğumlu bir kadın IŞİD'e para gönderme suçlamasıyla tutuklandı. Ulusal Güvenlik Savcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre 27 yaşındaki Zoobia Shahnaz 150 bin dolar tutarında kripto parayı IŞİD'e gönderdiğini itiraf etti.

Aile birleştirmesi nedeniyle ABD'den vize alan Shahnaz, sahte belgelerle aldığı 22 bin 500 dolar krediyi Bitcoin almak için kullanmış Shahnaz ayrıca çok sayıda kredi kartı ile de 62 bin dolar tutarında kripto para almış.

Bu yollarla elde ettiği kripto paraları dünyanın çeşitli yerlerindeki iletişim içinde olduğu kişilere gönderen kadın, banka dolandırıcılığı, deniz aşırı para aklama işlerini yaparken IŞİD propagandası yapmaktan da geri durmamış. 

Cihad akaçlı sitelere girip mesajlar bırakan ancak CIA tarafından takip edildiğini fark etmeyen kadının Suriye'ye gidip IŞİD saflarına nasıl katılacağı konusunda yaptığı araştırmalar da istihbarat birimleri tarafından yakından takip edilmiş. 
Savcılığın yaptığı açıklamaya göre, Suriye'ye gitmek üzere geldiği John F Kennedy International Airport’ta gözaltına alınan kadın yasal merciilerle işbirliği yapmayı kabul etmiş. 

Nitelikli dolandırıcılık ve terör gruplarına kasten yardımdan 20 yıla kadar ceza alması beklenen Shahnaz'ın finansal kurumları dolandırdığını, kara para akladığını ve de terör gruplarına finansal destek te bulunduğunu itiraf ettiği belirtiliyor

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.