Işıklar bir şirketini halka açacak

Işıklar bir şirketini halka açacak

Işıklar Holding, 2016 yılında en az bir grup şirketini daha halka açmayı ve tahvil piyasasına da orta çaplı bir ihraç yapmayı planlıyor

A+A-

Işıklar Holding A.Ş. Başkan ve CEO'su Rıza Kutlu Işık, "2016 yılında en az bir grup şirketimizi daha halka açmayı ve tahvil piyasasına da orta çaplı bir ihraçla girmeyi hedefliyoruz." dedi.

Işık 2016 yılı ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: "2015 yılı ülkemizin tarihinde hiç rastlanmamış üst üste iki genel seçim ve bunun getirdiği belirsizliklerle ülkemiz için oldukça zor bir yıl oldu.

Işıklar grubu şirketleri bu zor ortamda mali yapılarını kuvvetlendirme ve pazar payı kaybetmemeye odaklanırken bir yandan da yeni ürün geliştirmeye yönelik arge çalışmalarına ağırlık verdi. Bu çalışmalarımızın meyvelerini 2016 yılında almayı hedefliyoruz. Bu yönde en önemli gelişmemiz ise Işıklar İnşaat Malzemeleri şirketimizin arge departmanının geliştirdiği ve 2016 yılının başında lansmanını yapacağımız ‘Ekoklinker 4.0’adını verdiğimiz gerek ekolojik, gerek de ekonomik özellikleri ile ülkemizde binaların duvar yapısını köklü olarak değiştirecek ve bizim insanımıza da yapılarında hak ettikleri üstün ısı ve ses yalıtımını nefes alan duvarlarıyla sağlıklı olarak sağlayacak, olağanüstü basınç mukavemetiyle depreme karşı ilave emniyet sağlayacak, üstün ısı yalıtım değeri sayesinde mantolama ihtiyacını ortadan kaldırarak inşaatçılarımıza zaman ve maliyet ekonomisi yaratacak ,yangın dayanımıyla insan sağlığını korurken, klinker özelliğiyle duvarın üstüne doğrudan montaj imkanı veren son derece modern ve üstün bir yeni ürün sunmak olacak. Bu gelişme tüm yönetim kadromuzu son derece heyecanlandırıyor ve Bartın fabrikamızda üretimine başladığımız Işıklar’a yakışan bu yeni ürünü yeni yılda piyasaya sürmenin haklı gururu ve heyecanını yaşıyoruz.2016 yılı başında İstanbul yapı fuarında öne çıkarmayı hedeflediğimiz bu ürünle zemin, cephe ,iç mekan seramikleri ve çatı ürünlerimize duvar sistemlerini de ekleyerek müşterilerimize komple çözüm önerileri sunmayı ve özellikle marka projelerin vazgeçilmez çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz.

Yeni yılda tüm şirketlerimiz bu doğrultuda çalışmaya devam ederken yenilenebilir enerji sektöründe yeni yatırım arayışlarımız neticesinde Güneş Enerji yatırımlarına da grubumuza ait Ankara Kalecik’teki 500 dönüm arazimizde başlama kararı aldık.

2016 yılında grubumuzun ortaklık yapısını sadeleştirme ve verimliliğimizi arttırma doğrultusunda reorganizasyon çalışmalarımıza da devam etme arzusundayız.

Sermaye piyasamız için iyi bir yıl olacağına inandığımız 2016 yılında en az bir grup şirketimizi daha halka açmayı ve tahvil piyasasına da orta çaplı bir ihraçla girmeyi hedefliyoruz."

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.