İspanya işsizliği düşüremiyor

İspanya işsizliği düşüremiyor

Ocak ayı rakamlarına göre ülkedeki işsiz sayısı yüzde 2,4'lük artışla 4 milyon 814 bin 435'e çıktı ancak işsizlikte son 8 yılın ''en düşük ocak ayı artışı'' görüldü

A+A-

İspanya'da ocak ayı rakamlarına göre işsiz sayısı, önceki aya göre yüzde 2,4 oranında artarak 4 milyon 814 bin 435'e yükseldi. Ancak bu artış, işsizlikte 8 yılın en düşük ocak ayı artışı oldu.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri içinde işsizlik sorununun en ciddi yaşandığı ülkelerden biri olan İspanya'da 2014 Ocak ayı işsizlik rakamları açıklandı. 

Ülkede ocak ayında işsizlik, önceki aya göre yüzde 2,4 oranında artarak 4 milyon 814 bin 435'e yükseldi. İspanya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlarda, 2014 Ocak ayındaki işsizlik oranındaki artışın, ekonomik krizin başladığı 2007'den bu yana ocak aylarındaki ''en düşük artış'' olduğuna dikkat çekildi.

İşsizlik son 8 ayın zirvesinde

Ülkedeki kayıtlı işsiz sayısı, istatistiklere göre son 8 ayın en yüksek seviyesine gelse de, İspanyol hükümeti yetkilileri, ''Son 8 yılın en düşük ocak ayı artışı olmasının işşizlikle mücadelede uzun vadede olumlu bir sonuç olduğunu'' savundu. Muhalefet partileri ise hükümetin işsizlikle mücadele politikasını, ''abartılı iyimser'' olmakla eleştirdi.

Bu arada Sosyal Güvenlik'e kayıtlı işçilerin sayısı ise 2002'nin Nisan ayına göre en düşük seviyeye gelerek, ocak ayı itibariyle 16 milyon 173 bin 610 olarak verildi. Aralık ayına göre yüzde 1,3'lük (184 bin 31 kişi) bir azalma olduğu da bildirildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.