Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Isparta 2 gรผndรผr elektriksiz

Isparta'da 3 ลžubat'ta baลŸlayan 2 gรผn etkili olan yoฤŸun kar yaฤŸฤฑลŸฤฑ, birรงok mahallede elektrik kesintilerine neden oldu.
Isparta 2 gรผndรผr elektriksiz Borsatek

cnnturk.com‘un haberine gรถre Isparta‘da 3 ลžubat gรผnรผ saat 05.00 sฤฑralarฤฑnda baลŸlayฤฑp 11 saat aralฤฑksฤฑz yaฤŸan karda metrekareye 55,6 kilogram yaฤŸฤฑลŸ dรผลŸtรผ. Saat 16.00 sฤฑralarฤฑnda duran kar, gece saatlerinde yeniden baลŸladฤฑ. Zaman zaman yaฤŸฤฑลŸ, karla karฤฑลŸฤฑk yaฤŸmur ลŸeklinde etkili oldu. Isparta Meteoroloji Bรถlge MรผdรผrlรผฤŸรผ verilerine gรถre, perลŸembe ve cuma gรผnรผ kentte metrekareye dรผลŸen yaฤŸฤฑลŸ miktarฤฑ 83,9 kilogram รถlรงรผldรผ.

YaฤŸฤฑลŸ sฤฑrasฤฑnda kฤฑrฤฑlan aฤŸaรง dallarฤฑ elektrik tellerine zarar verince birรงok mahallede elektrik kesintisi yaลŸandฤฑ. Valilik tarafฤฑndan oluลŸturulan kriz merkezi koordinesinde ekipler kar temizliฤŸi ve elektrik kesintisinin รถnlenmesine yรถnelik รงalฤฑลŸmalarฤฑna devam ediyor. Kent merkezi ve ilรงelerdeki bazฤฑ mahallelerde hala elektrik kesintisi sรผrรผyor.

Isparta Belediye BaลŸkanฤฑ ลžรผkrรผ BaลŸdeฤŸirmen, perลŸembe sabah saatlerinde baลŸlayan ve saatlerce aralฤฑksฤฑz yaฤŸan kar nedeniyle ลŸehir merkezinde kar kalฤฑnlฤฑฤŸฤฑnฤฑn 45 santimetreye ulaลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi. YoฤŸun yaฤŸฤฑลŸ nedeniyle ulaลŸฤฑm ve enerji nakil hatlarฤฑnda sฤฑkฤฑntฤฑ yaลŸandฤฑฤŸฤฑna deฤŸinen BaลŸdeฤŸirmen, “Ekiplerimiz sรผrekli รงalฤฑลŸmalarฤฑnฤฑ sรผrdรผrmektedir. 3 bin 200 sokak ve cadde aรงฤฑk. Elektrik kesintisi nedeniyle ฤฑsฤฑnma sฤฑkฤฑntฤฑsฤฑ yaลŸayan bazฤฑ yerlerimiz var. Tรผm ekipler รงalฤฑลŸmalarฤฑnฤฑ devam ettirmektedir. Bugรผn tรผm sฤฑkฤฑntฤฑlarฤฑn giderileceฤŸini mรผjdelemek isterim” dedi.

ฤฐl SaฤŸlฤฑk Mรผdรผrรผ Dr. Mehmet Karakaya ise, “Isparta’da yaลŸanan elektrik arฤฑzalarฤฑ nedeniyle gerek evde bakฤฑm hizmeti alan hastalarฤฑmฤฑz gerekse diyaliz hastalarฤฑmฤฑza tek tek ulaลŸarak hastanelerimize davet ederek misafir edebileceฤŸimizi ifade ettik. ฤฐl merkezimizde ve ilรงelerimizde konuyla ilgili herhangi bir sฤฑkฤฑntฤฑ yaลŸayan hastamฤฑz olmadฤฑ.”ย 

Akdeniz Elektrik DaฤŸฤฑtฤฑm A.ลž.โ€™den kentteki elektrik kesintisi ve yapฤฑlan รงalฤฑลŸmalar hakkฤฑnda yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklama yapฤฑldฤฑ. Aรงฤฑklamada, saatlerce hiรง durmadan yaฤŸan karฤฑn yarattฤฑฤŸฤฑ yรผk ve aลŸฤฑrฤฑ buzlanmanฤฑn etkisiyle รถnemli sayฤฑda enerji nakil hattฤฑnฤฑn aฤŸฤฑr hasar aldฤฑฤŸฤฑ vurgulandฤฑ. Meteoroloji Genel MรผdรผrlรผฤŸรผ’nden gelen uyarฤฑ kapsamฤฑnda kar yaฤŸฤฑลŸฤฑ baลŸlamadan รถnce harekete geรงildiฤŸi, kriz masasฤฑ oluลŸturularak yoฤŸun รงalฤฑลŸma baลŸlatฤฑldฤฑฤŸฤฑ belirtilen aรงฤฑklamada, “Isparta ili genelinde 299 bin abonemiz bulunmakta olup abonelerimizin yรผzde 95’ine an itibari ile enerji saฤŸlanmฤฑลŸtฤฑr” ifadesi yer aldฤฑ.

Kesinti ve arฤฑzayla mรผcadele edildiฤŸi belirtilen aรงฤฑklamada, ลŸรถyle denildi:

“ฤฐl merkezindeki 582 alรงak gerilim kesinti ihbarฤฑna, 201 saha personelimiz ve 75 araรง ile mรผdahale edilmektedir. TEฤฐAลž, valilik, belediye ve diฤŸer kamu, รถzel sektรถr elbirliฤŸi ile bรถlgede รถzverili bir รงalฤฑลŸma sergilenmektedir.”ย 

Kesintilerin baลŸladฤฑฤŸฤฑ ilk anda Isparta ili, ilรงe ve kรถylerinde 113 bin aboneye enerji verilemediฤŸinin ifade edildiฤŸi aรงฤฑklamada; bu sayฤฑnฤฑn 16 bin aboneye kadar indirildi kaydedildi.

Kar yaฤŸฤฑลŸฤฑ nedeniyle yaลŸanan elektrik kesintisine tepki gรถsteren bazฤฑ vatandaลŸlar, sosyal medyadan paylaลŸฤฑmlar yaptฤฑ. Karla kaplanan Ayazmana Mahallesi’nde snowboard ile kayarak ilerleyen iki รผniversite รถฤŸrencisi bu durumu sosyal medya hesaplarฤฑndan paylaลŸtฤฑ. Bir grup รถฤŸrenci de kar nedeniyle ilerlemekte gรผรงlรผk รงeken otobรผsรผ arkasฤฑndan itmeye รงalฤฑลŸtฤฑ. Karla kaplanan evinin รถnรผndeki yola elindeki tuz dolu poลŸetle inen bir vatandaลŸ da ‘Tuzlama รงalฤฑลŸmalarฤฑna destek veriyorum’ diyerek yola tuz serpti.

Elektrikler kesik olduฤŸu iรงin ฤฑsฤฑnma sorunu da yaลŸandฤฑ. Bir sosyal medya kullanฤฑcฤฑsฤฑ da evinin mutfaฤŸฤฑndan รงektiฤŸi video ile elektrik kesintisine tepki gรถsterdi. OcaฤŸฤฑn 4 gรถzรผnde su kaynatan ve bu ลŸekilde ortaya รงฤฑkan buharla evini ฤฑsฤฑttฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirten ismi รถฤŸrenilemeyen kadฤฑn, “ร‡ocuฤŸum รผลŸรผmesin diye evimi buharla ฤฑsฤฑtmaya รงalฤฑลŸฤฑyorum” dedi. Bir baลŸka sosyal medya kullanฤฑcฤฑsฤฑ da evinde 4 kiลŸinin yaลŸadฤฑฤŸฤฑnฤฑ ve 2 gรผndรผr elektrikler olmadฤฑฤŸฤฑ iรงin evi ฤฑsฤฑtamadฤฑฤŸฤฑnฤฑ anlattฤฑ.

Isparta Belediye BaลŸkanฤฑ ลžรผkrรผ BaลŸdeฤŸirmen, gece saatlerinde karla mรผcadele รงalฤฑลŸmalarฤฑnฤฑ yerinde inceledi. Belediye ekipleriyle tek tek gรถrรผลŸen BaลŸkan BaลŸdeฤŸirmen, kolaylฤฑklar diledi. Tuzlama ve kรผreme รงalฤฑลŸmalarฤฑyla ilgili de bilgi alan BaลŸdeฤŸirmen, tรผm muhtarlarฤฑn sahada halkla yakฤฑndan ilgilendiฤŸini ifade etti. BaลŸdeฤŸirmen, bir vatandaลŸฤฑn ‘BaลŸkanฤฑm, sular da kesilecekmiลŸ doฤŸru mu?’ sorusuna, “Sularฤฑn kesilmemesi iรงin uฤŸraลŸฤฑyoruz. Elektrik kesik olunca su basฤฑlan pompalarda elektrik yok. Buradaki su pompalarฤฑndan jeneratรถrle su basฤฑyoruz. Bรผtรผn hatlarda su olacak. Ufak tefek sorunlar oldu. ฤฐki gรผn sฤฑkฤฑntฤฑ sonrasฤฑnda yฤฑl boyu rahatlฤฑk olacak” diye cevap verdi.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.83346.84310.04%
EURO 53.561353.6018-0.02%
JAPON YENฤฐ 3.4493.458-0.2%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.083858.118-0.08%
STERLฤฐN 62.708462.74640.01%
ร‡ฤฐN YUANI 6.88736.8896-0.05%
RUS RUBLESฤฐ 0.61070.61110.51%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63124.76 0.1124%
Ethereum 1768.02 -0.2005%
Tether USDt 1.00 0.0222%
BNB 578.95 -0.593%
Solana 80.97 0.7646%
USDC 1.00 -0.008%
XRP 1.13 -1.1095%
Dogecoin 0.07 -2.3878%
Toncoin 1.68 -4.4796%
Cardano 0.18 -2.739%
Shiba Inu 0.00 0.1168%
Avalanche 6.75 -1.5079%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam