İşsizlik ölçüm yöntemleri değişiyor

İşsizlik ölçüm yöntemleri değişiyor

Uygulanan yöntem nedeniyle eleştirilere neden olan hanehalki işgücü araştırmalarında düzenlemeler yapıldı

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hanehalkı işgücü araştırmasında 2014 Şubat dönemiyle birlikte Avrupa Birliği (AB) kriterleri çerçevesinde yeni düzenlemeler gerçekleştirildiği bildirildi.

TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, hanehalkı işgücü araştırmasında 2014 Şubat dönemiyle birlikte AB kriterleri çerçevesinde yeni düzenlemeler gerçekleştirildi. Buna göre, hanehalkı işgücü anketi yılın her haftasında uygulanacak, örnekleme tasarımı değişecek, yeni idari bölünüş temel alınacak, tahminlerde yeni nüfus projeksiyonları kullanılacak ve işsizlik kriterinde kullanılan iş arama süresi değiştirilecek.

Daha önceden kent ve kır ayrımında verilen dönemsel sonuçlar, 2014 Şubat dönemiyle sadece Türkiye bazında verilecek. 

Bu kapsamda, "Hanehalkı İşgücü Araştırması, Şubat 2014" haber bülteni, yeni uygulamaları içerecek şekilde ve yeni düzenlemelere göre geriye dönük tahmin edilen 2013 sonuçlarıyla karşılaştırmalı olarak 15 Mayıs'ta yayımlanacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.