ฤฐstanbul Bรผyรผkลehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), ฤฐstanbul’da akลam saatlerinde kuvvetli yaฤฤฑล beklendiฤini duyurdu. AKOM’dan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, saat 18.00’dan itibaren Anadolu yakasฤฑnฤฑn saatte 100 kilogram ve รผzeri yaฤฤฑล almasฤฑ beklendiฤi belirtildi.
AKOM, aลฤฑrฤฑ yaฤฤฑลa baฤlฤฑ olarak sel, dere taลkฤฑnฤฑ, su baskฤฑnฤฑ, heyelan, istinat duvarฤฑ รงรถkmesi, gรถllenme, mahsur kalma, ulaลฤฑmda aksamalar gibi olumsuzluklara karลฤฑ dikkatli olunmasฤฑ uyarฤฑsฤฑnda bulundu. ฤฐstanbullularฤฑn da mecbur kalmadฤฑkรงa trafiฤe รงฤฑkmamalarฤฑ istendi.
ฤฐBB ekipleri 3 bin 667 ihbara mรผdahale etti
AKOM, ฤฐstanbul Bรผyรผkลehir Belediyesi’nin (ฤฐBB) aลฤฑrฤฑ yaฤฤฑล nedeniyle 3 bin 430 personel, 1658 araรง ve iล makinesi ile il genelinden alฤฑnan toplam 3 bin 667 ihbara mรผdahale ettiฤini duyurdu. Bazฤฑ ilรงelerde saatte 200 kilogram รผzerine รงฤฑkan yaฤฤฑล nedeniyle mahsur kalan 707 kiลi ile 15 hayvanฤฑn itfaiye ekipleri tarafฤฑndan kurtarฤฑldฤฑฤฤฑ belirtildi.







