ฤฐstanbul Bรผyรผkลehir Belediyesi’nden (ฤฐBB) yapฤฑlan aรงฤฑklamada, Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlฤฑ-Halkalฤฑ metro hatlarฤฑnฤฑn belirlenen bitiล takviminin gerisinde kaldฤฑฤฤฑ ve fiziki ilerlemelerinin yรผzde 15’i geรงemediฤi belirtildi.
“Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlฤฑ-Halkalฤฑ metro inลaatlarฤฑnฤฑ gerรงekleลtiren mevcut yรผklenici firmalar deฤiลtirilecek. ฤฐki metro hattฤฑ iรงin yeniden ihale yapฤฑlacak.” bilgisi verilen aรงฤฑklamada, ihalede, metro hatlarฤฑnda yetersiz kalan mevcut firmalar yerine iลi daha hฤฑzlฤฑ yapacak yรผklenici firmalarฤฑn belirleneceฤi ve sahaya davet edileceฤi kaydedildi.
ฤฐBB’nin metro hatlarฤฑnฤฑn ihalesini yenilemesini deฤerlendiren ฤฐBB Ulaลฤฑm ve Trafik Komisyonu Baลkanฤฑ Abdullah รzdemir, ฤฐBB’nin her iki metro hattฤฑ iรงin gerekli ilerlemeyi saฤlayamamasฤฑ ve gerekli adฤฑmlarฤฑ atmamasฤฑndan dolayฤฑ ihalelerin teknik olarak yenilenmesinin ortaya รงฤฑktฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.







