ฤฐstanbul Sultangazi’de Kฤฑzlara laf attฤฑklarฤฑ iddia edilen Afgan ve Suriyelilerle mahalleli arasฤฑnda รงฤฑkan kavgada 24 yaลฤฑndaki ลahin bฤฑรงaklanarak รถldรผrรผldรผ. Cinayetin ardฤฑndan รงฤฑkan olaylara polis TOMA’larla mรผdahale etti. Afgan ve Suriyeliler tahliye edildi
ฤฐstanbul Sultangazi’de kฤฑzlara laf attฤฑklarฤฑ iddia edilen Afgan ve Suriye uyruklu kiลiler ile mahalleli arasฤฑnda รงฤฑkan kavgada Ramazan ลahin (24) bฤฑรงaklanarak รถldรผrรผldรผ. Cinayetin ardฤฑndan mahallede รงฤฑkan olaylara polis TOMA ile tazyikli su sฤฑkarak mรผdahale etti. Polis, Afgan ve Suriye uyruklu kiลileri kamyonete bindirerek mahalleden รงฤฑkardฤฑ.
Olay, Sultangazi ฤฐsmetpaลa Mahallesi 85.Sokak รผzerinde saat 23.00 sฤฑrlarฤฑnda meydana geldi. ฤฐddiaya gรถre, Afgan ve Suriye uyruklu kiลilerin olduฤu gruptan mahalledeki kฤฑzlara laf atฤฑldฤฑ. Bunun รผzerine mahallenin genรงleri toplanarak yabancฤฑ uyruklu bu kiลilerle kavgaya tutuลtu. Bรผyรผyen kavga sฤฑrasฤฑnda Ramazan ลahin bฤฑรงaklanarak aฤฤฑr yaralandฤฑ.
Olayฤฑn bildirilmesi รผzerine รงok sayฤฑda polis ve saฤlฤฑk ekibi olay yerine sevk edildi. Ambulansla รถzel bir hastaneye kaldฤฑrฤฑlan ลahin, yapฤฑlan mรผdahalelere raฤmen kurtarฤฑlamayarak hayatฤฑnฤฑ kaybetti. Cinayet รผzerine olaylar daha da bรผyรผdรผ. Kalabalฤฑklaลarak olayฤฑ protesto eden gruba, รงevik kuvvet polisleri TOMA ile tazyikli su sฤฑkarak mรผdahale etti.
Polis mahallede bulduฤu Afgan ve Suriye uyruklu kiลileri mahalleden รงฤฑkardฤฑ. Polisin, bazฤฑ Afgan uyruklu kiลileri kamyonete bindirerek olay yerinden uzaklaลtฤฑrdฤฑฤฤฑ kameraya yansฤฑdฤฑ.

Afgan ve Suriye uyruklular, polis tarafฤฑndan bir kamyonete bindirilerek bรถlgeden uzaklaลtฤฑrฤฑldฤฑ.
รlรผm haberini alana Ramazan ลahinโin yakฤฑnlarฤฑ hastane รถnรผnde toplandฤฑ. รlen Ramazan ลahinโin dayฤฑsฤฑ Salih Arslan, “23.00 sฤฑralarฤฑnda Afgan ve Suriyelilerโin mahalledeki kฤฑzlara laf atmasฤฑ sonucu meydana geliyor. Ramazan ลahin benim yeฤenim. Gรผrรผltรผye aลaฤฤฑ iniyor, mahalledeki genรงlerle Suriyeli ve Afganlฤฑlarla kavga ediyorlar. Aลaฤฤฑ yukarฤฑ 50-60 Suriyeli ve Afganlฤฑ mahalledeki genรงlerle kavga ediyorlar. Bunlardan birinin bฤฑรงaklamasฤฑ sonucu Ramazan ลahin 24 yaลฤฑnda hayatฤฑnฤฑ kaybediyor.
รzellikle ฤฐsmetpaลa mahallesinde bu tรผr vakalar sรผrekli yaลanฤฑyor. 10-20 liraya fazla vermek iรงin evlerine Afgan ve Suriyeli insanlarฤฑ dolduranlarฤฑ ลiddetle kฤฑnฤฑyoruz. Yarฤฑn cenazden sonra da protestolarฤฑmฤฑzฤฑ en demokratik ลekilde yapacaฤฤฑz. bu bu acฤฑyฤฑ yaลฤฑyoruz, bize bu acฤฑyฤฑ yaลatanlarฤฑ mahallemizde barฤฑndฤฑrmayacaฤฤฑz. Bu olaylar sรผrekli oluyor ลikayet etmemize raฤmen malesef kimse mรผdahale etmiyor.
Pazar gรผnleri ailemizle parklara gidip oturamฤฑyoruz. 20-30 kiลilik gruplar halinde oluyorlar, geldiฤinizde sanki bir Arp รผlkesinde kendinizi buluyorsunuz. Gencecik yeฤenimin kalbine bฤฑรงak sapladฤฑlar. Vuranlarฤฑn yanฤฑnda kรขr kalฤฑyor, รงรผnkรผ bu insanlarฤฑn kayฤฑtlarฤฑ bile yok.” dedi.

Olaylarฤฑn รงฤฑktฤฑฤฤฑ 85. Sokaฤฤฑ kapatan polisin bekleyiลi sรผrรผyor.







