ฤฐstanbul Tabip Odasฤฑ (ฤฐTO) Yรถnetim Kurulu รyesi Recep Koรง, ฤฐstanbul’da yeni tip Koronavirรผs (Covid-19) vaka sayฤฑlarฤฑnda dรผลรผล yaลanmasฤฑna karลฤฑn yoฤun bakฤฑmlarฤฑn hรขlรข dolu olduฤunu belirtti.
BirGรผn gazetesinden ฤฐsmail Arฤฑ ve Berkay Saฤol’un haberine gรถre, Koรง,โฤฐstanbulโdaki vaka sayฤฑlarฤฑnda Kasฤฑm ayฤฑ baลlarฤฑnda bir artฤฑล yaลanmaya baลladฤฑ. Kasฤฑm ayฤฑnฤฑn 16โsฤฑndan itibaren ay sonuna kadar gรผnde en az 12 bin vaka vardฤฑ. Gรผnde 12 bin vaka olduฤu iรงin acil servisler, yoฤun bakฤฑm servisleri ve poliklinikler doldu. ฤฐktidar รถzel hastaneleri de pandemi hastanesi ilan etmediฤi iรงin bรผtรผn yoฤunluk kamu hastaneleri ile รผniversite hastanelerinde yaลandฤฑ. Bu sรผreรงte 112โye ulaลฤฑlamadฤฑ, hastalara acil servislerde yataklarฤฑn boลalmasฤฑnฤฑ bekledi. Kasฤฑm ayฤฑ sonuna kadar bu durum bรถyle devam etti.” dedi.
Koรง, “Biz Kasฤฑm ayฤฑnฤฑn baลฤฑndan itibaren tam kapanma tavsiyesinde bulunduk. รรผnkรผ hastanelerdeki yoฤunluฤunu azaltmanฤฑn baลka yolu yoktu. Bu yanlฤฑล saฤlฤฑk politikasฤฑ Aralฤฑk ayฤฑna kadar devam etti. Sokaฤa รงฤฑkma kฤฑsฤฑtlamasฤฑyla vaka sayฤฑsฤฑ 12 binlerden รถnce 5 – 6 binlere dรผลtรผ, ลimdi de 2 -3 bine kadar dรผลtรผฤรผnรผ tahmin ediyoruz. Hastanelerimizde ลu an bir rahatlama oldu ama yoฤun bakฤฑmlarฤฑmฤฑz hรขlรข dolu.โ ifadesini kullandฤฑ.







