İstanbul'daki turistler şehri terk ediyor

İstanbul'daki turistler şehri terk ediyor

Sultanahmet'te meydana gelen ve 10 kişinin öldüğü patlama sonrası çoğunluğu bu bölgede konaklayan çok sayıda turist geri dönmeye hazırlanıyor

A+A-

Sultanahmet'te meydana gelen ve 10 kişinin öldüğü patlama sonrası çoğunluğu bu bölgede konaklayan çok sayıda turist geri dönmeye hazırlanıyor ileri sürüldü.

Sultanahmet Turizmciler Derneği Genel Başkanı Yaşar Yavuz, ölü ve yaralılara neden olan patlamanın bölge turizmine de ağır bir darbe vurduğunu söyledi.

Sektör temsilcisi Yavuz, "Sultanahmet bölgesinde 7 bine yakın belli ölçeklerde olan otel bulunuyor. Bu otellerde istihdam edilen kişi sayısı 70 bin civarında" dedi. Yavuz, patlamanın çok şiddetli olduğunu aktararak, “Bu olay bu bölge turizmine ağır bir darbe vurdu. 2016 yılını bu olay ile birlikte kaybettik diye bilirim. Turistler şimdiden gitmek istiyorlar. Bir çoğu dönüş için bilet bakıyor. Bu akşamdan itibaren iptalleri almaya başlarız” dedi.

 

 

Bu haber toplam 1783 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.