Tรผrkiye Otelciler Federasyonu (TรROFED) Baลkanฤฑ Osman Ayฤฑk, AA muhabirine yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, ฤฐstanbul seรงiminin 23 Haziran’da yenilenecek olmasฤฑ nedeniyle tatilini iptal etmek isteyen ya da tarih deฤiลikliฤi talep eden ฤฐstanbullulara gerek seyahat acenteleri gerekse otelciler tarafฤฑndan gereken desteฤin verileceฤini belirtti.
Tatili 23 Haziran’a denk gelen vatandaลlarda iptal ya da erteleme baลvurularฤฑnฤฑn baลladฤฑฤฤฑnฤฑ dile getiren Ayฤฑk, “Yasanฤฑn verdiฤi haklarฤฑ sonuna kadar kullanabilirler. Bir ay kalana kadar kesintisiz iptaller ya da tarih deฤiลiklikleri yapabilirler ancak sรผreyi kullanamayan, kaรงฤฑranlara da ayrฤฑcalฤฑk tanฤฑmaya hazฤฑrฤฑz. Gereken desteฤi saฤlayacaฤฤฑz.” dedi.
Tรผrkiye’de vatandaลlarฤฑn seรงim konusunda son derece duyarlฤฑ olduklarฤฑnฤฑ belirten Ayฤฑk, seรงime katฤฑlma oranlarฤฑnฤฑn dรผnya ortalamalarฤฑnฤฑn รผstรผnde olduฤunu ifade etti.
ฤฐptal ya da ertelemeye iliลkin henรผz net rakamlarฤฑn ortaya รงฤฑkmadฤฑฤฤฑnฤฑ ifade eden Ayฤฑk, “Tahminime gรถre, seรงim tarihine denk gelen sรผre iรงerisinde kolay kolay kimse seyahat etmeyecek, oylarฤฑnฤฑ kullanacak. Yapฤฑlan rezervasyonlar da ya iptal edilecek ya da tarih deฤiลikliฤine gidilecek. Bรผtรผn hazฤฑrlฤฑklarฤฑmฤฑzฤฑ buna gรถre yapฤฑyoruz.” diye konuลtu.
Vatandaลlarฤฑn taleplerini olumlu karลฤฑlayacaklarฤฑnฤฑ sรถyleyen Ayฤฑk, vatandaลlardan iptal ya da erteleme iรงin hฤฑzlฤฑ hareket etmelerini istedi.
– “ฤฐptalden รงok, tarih deฤiลikliฤi var”
Profesyonel Otel Yรถneticileri Derneฤi (POYD) Baลkanฤฑ รlkay Atmaca da ลu anda iptalden รงok tarih deฤiลikliฤi yapmak isteyenlerin olduฤunu sรถyledi. Turizm sektรถrรผnรผn ana aktรถrlerini oluลturan seyahat acenteleri, hava yollarฤฑ ลirketleri ve konaklama sektรถrรผ olarak ฤฐstanbullu tatilcilere รผcretsiz deฤiลim ve iptal hakkฤฑ tanฤฑdฤฑklarฤฑnฤฑ aktaran Atmaca, ลรถyle konuลtu:
“ฤฐstanbul’daki seรงimler Tรผrkiye iรงin รถnemli. ฤฐnsanlar da buna รงok duyarlฤฑ. Birkaรง gรผndรผr iptal ve deฤiลiklikle ilgili talepler geliyor. รzellikle tarih deฤiลikliฤine iliลkin ciddi talep alฤฑyoruz. Tatillerini iptal etmiyor, tarih deฤiลikliฤine gidiyor. Seรงim bizim iรงin de รถnemli, bรถyle bir duruma kayฤฑtsฤฑz kalamayฤฑz. Biz de tatilcilerimize gereken desteฤi veriyoruz.”
– “Son derece saygฤฑ duyulmasฤฑ gereken bir konu”
Akdeniz Turistik Otelciler ve ฤฐลletmeciler Birliฤi (AKTOB) Baลkanฤฑ Erkan Yaฤcฤฑ da oy verme iลleminin vatandaลlฤฑk gรถrevi olduฤunu belirtti.
Vatandaลlฤฑk gรถrevini yapmak isteyen tatilcilere sektรถr temsilcileri olarak da destek verdiklerini sรถyleyen Yaฤcฤฑ, “ลu anda deฤiลiklikler baลladฤฑ. Son derece saygฤฑ duyulmasฤฑ gereken bir konu. ฤฐstanbul’da yaลayan vatandaลlarฤฑmฤฑza tatil sรผreรงlerini iptal etme ya da erteleme, uรงak biletlerini deฤiลtirme gibi ihtiyaรงlarฤฑ sektรถrler tarafฤฑndan karลฤฑlanฤฑyor.” ifadelerini kullandฤฑ.







