İşte Davutoğlu'nun A Takımı

İşte Davutoğlu'nun A Takımı

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olan Ahmet Davutoğlu'nun yanından ayrılmayacak yakın çalışma ekibi belli oldu. İşte Davutoğlu'nun en yakınında olacak yedi isim.

A+A-

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olan Ahmet Davutoğlu'nun yanından ayrılmayacak yakın çalışma ekibi belli oldu. İşte Davutoğlu'nun en yakınında olacak yedi isim.

7 kişilik ekip

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ertan Aydın, siyasi işlerden sorumlu başdanışman, Taha Özhan, Hatem Ete ve Ali Sarıkaya Başbakan Başdanışmanı, Osman Sert basın müşavirliği, İsmail Küçükbayrak Meclis'le ilişkilerinden sorumlu danışman ve Seyit Ahmet Işkın özel kalem müdürlüğü görevlerine getirildi.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun 7 kişilik özel ekibinde yer alan isimlerin görevleri ve özgeçmileri;

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanlarından Ertan Aydın, Davutoğlu'nun siyasi işlerden sorumlu başdanışmanı oldu. Siyaset bilimci olan Doç. Dr. Aydın, siyasi analiz ve çalışmalarıyla biliniyor.

Ertan Aydın

Doç. Dr. Ertan Aydın, ODTÜ'den lisans, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden doktrora derecesini aldı. 2000-2003 yılları arasında Harvard Üniversitesi'nde ve Dartmouth Üniversitesi'nde aras¸tırmacı olarak bulundu. 2004-2012 yılları arasında Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası I·lis¸kiler Bölümü'nde ögˆretim üyeliği yaptı. Son iki senedir Recep Tayyip Erdoğan'ın da siyasi işlerden sorumlu başdanışmanlığını yürüten Aydın, bu göreve Davutoğlu ile devam edecek. Aynı zamanda Pollmark Araştırma'nın ortağı olan Aydın'ın yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda yayınlanmış kitap ve makaleleri bulunmaktadır.

SETA Ankara'daki çalışmalarıyla tanınan Taha Özhan ile Hatem Ete de Davutoğlu'nun yedi kişilik A takımına Başdanışman olarak girdi. Özhan ve Ete, SETA çatısı altında yayınladıkları analiz ve yaptıkları çalışmaların yanı sıra AK Parti ve hükümetlerinin birçok adımına doğrudan katkı sunmuştu.

Taha Özhan

New York'ta, New School for Social Reseach'te doktora çalışmaları sırasında, SETA kurucu ekibi içerisinde yer almak üzere Türkiye'ye dönen Taha Özhan, altı yıldır SETA Başkanlığını yürütmekteydi. Geçmişte New York devlet üniversitesinde dersler de veren Özhan, politik-ekonomi alanında başladığını akademik çalışmalarına, dış politika ve Türkiye siyaseti üzerine devam etmektedir. Yayımlanmış Türkçe ve İngilizce makale ve kitapları bulunan Özhan, Türkiye ve Ortadoğu'da siyasal dönüşüm üzerine yoğunlaşmaktadır. SETA'da, gerek Türkiye gerekse de bölge ülkelerinde saha araştırmalarını yöneten Özhan, bölgesel değişimi ve aktörlerini yakinen takip etme imkanı bulmuştur. Birçok uluslararası mecrada akademik çalışmaları yayınlanan Özhan, ulusal ve yabancı medyada da sık sık yazıları ve yorumlarıyla yer almaktadır. Farklı Türkçe ve İngilizce gazetede yazdığı köşe yazılarına, Star Gazetesi, Daily Sabah ve Middle East Eye'da devam etmektedir. Bugüne kadar bütün Ak Parti strateji ekipleri içinde yer alan Özhan Erdoğan ve Davutoğlu ile çok yakın çalıştı.

Hatem Ete

Columbia Üniversitesi'ndeki akademik çalışmaları sonrasında SETA Siyaset direktörü olarak görev alan Hatem Ete, Türk siyasi tarihi konusunda uzman bir isimdir. ODTÜ sosyoloji mezunu olan Ete, doktora çalışmalarını vesayet sisteminin kurulması üzerine yapmıştır. Özellikle tek parti dönemi demokrasi ve vesayet tartışmaları üzerine yoğunlaşan Ete'nin, alanıyla ilgili birçok akademik çalışması bulunmaktadır. SETA'da birçok farklı saha araştırmasını yöneterek, son yıllarda Türkiye'de yaşanan değişimi en yakından takip etme imkanına kavuşmuştur.Ulusal ve uluslararası medyada sıkça görüşlerine başvurulan Hatem Ete, Akşam ve Daily Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı, görsel medyada programlar yapmaktadır. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde dersler veren Ete, çözüm sürecini, siyasal partileri ve asker-sivil ilişkilerini yakinen takip etmektedir.

Davutoğlu'nun uzun yıllardır danışmanlığını yapan ve en güvendiği isimlerden biri olan Ali Sarıkaya, Davutoğlu'nun 7 kişilik A takımında yer alan diğer isim oldu. Ali Sarıkaya, Başbakan Başdanışmanı oldu.

Ali Sarıkaya

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun üniversiteden öğrencisi olan ve sağ kolu olarak bilinen Ali Sarıkaya, Dışişleri Bakanı ile 12 yıldan beri birlikte çalışıyor. Davutoğlu, Sarıkaya'yı en kritik görüşmelerinde bile yanından ayırmıyor.

Sarıkaya'nın adı, daha önce de Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak geçmiş ancak bu göreve daha sonra Büyükelçi Naci Koru getirilmişti.

Davutoğlu'nun ve Dışişleri bakanlığının ilk günlerinden beri yanında olan Osman Sert basın müşavirliği görevine getirildi

Osman Sert

Gazeteci kökenli olan Osman Sert, ODTÜ uluslararası ilişkiler bölümü mezunu. Meslekte ilk yıllarını Kanal 7 Ankara Haber merkezinde geçiren Sert, sonrasında CNN Türk'ün Diplomasi Muhabirliği görevini üstlendi. TRT Türk'ün kuruluş döneminde Kudüs Temsilcisi olarak görev yaptı. Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri bakanlığı görevine getirilmesinin ardından, Osman Sert Kudüs temsilciliği görevini bırakarak Davutoğlu'nun yanında görev aldı.

2011'de Konya'daki seçim çalışmalarından beri Davutoğlu'yla birlikte çalışan İsmail Küçükbayrak A takımında yer aldı. Küçükbayrak Başbakan Davutoğlu'nun Meclis'le ilişkilerinden sorumlu danışmanı oldu.

İsmail Küçükbayrak

2002 Konya Gençlik Kolları'nda ve Konya Ak Parti il yönetiminde görev aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nde danışman ve başmüfettiş olarak görev yaptı Türkiye'nin ilk büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi projesini yürüttü. 2011 seçimlerinden bu yanda Ahmet Davutoğlu'nun en yakınındaki isimlerden. Küçükbayrak Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans ve lisans üstü eğitim yaptı, Dış yardımların dış politikaya etkisi üzerine tez hazırladı.

Başbakan Davutoğlu'nun özel kalem müdürlüğünü ise Seyit Ahmet Işkın yürütecek.

Seyit Ahmet Işkın

1973 yılında Sivas'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Bölümünde yüksek lisans programını tamamladı. Halen Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Doktora Programına devam etmektedir. 1996-1999 yılları arasında bir sivil toplum kuruluşunda Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalıştı. 1999-2007 yılları arasında Bankacılık, Finansal Kiralama ve Sermaye Piyasaları alanında faaliyette bulunan çeşitli kurumların teftiş ve denetim birimlerinde görev yaptı. 2008-2013 yılları arasında İstanbul Altın Borsası'nda sırasıyla Teftiş Kurulu Başkanı ve Borsa Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. İstanbul Altın Borsası'nı temsilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Piyasalar ve Enstrümanlar Komitesi Üyeliği ve Onuncu Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu (Finansal Hizmetler) Üyeliği görevlerinde bulundu. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliği yapan, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı Başkan Yardımcısı ve Türkiye İç Denetim Enstitüsü üyesi olan Işkın'ın Bankacılık alanında yayımlanmış kitap ve makaleleri bulunmakta olup, evli ve iki çocuk babasıdır

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.