İzmir Fırça Sanayi yöneticilerine insider cezası

İzmir Fırça Sanayi yöneticilerine insider cezası

SPK, İzmir Fırça Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Dilberoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Natan Kohen ve şirkete para cezası kesti.

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret (IZFAS) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, İzmir Fırça Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Dilberoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Natan Kohen ve şirkete para cezası kesti.

SPK haftalık bülteninde cezalar ile ilgili yer alan açıklamada, mali tabloların kamuya duyurulmasına ilişkin işlem yapılamaz dönemde içsel veya sürekli bilgi sahiplerince işlem gerçekleştirildiğini tespit edilmesi üzerine, Orhan Dilberoğlu, Natan Kohen ve İzmir Fırça'ya 30 bin 961'er lira olmak üzere, toplamda 92 bin 883 lira idari para cezası uygulanacağı bilgileri yer aldı.

Öte yandan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret (IZFAS) hisselerindeki işlemlerle ilgili iki kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Kurul ayrıca, söz konusu kişilere 2 yıl süreyle borsalarda geçici işlem yapma yasağı getirilmesine karar verdi.

Konu ile ilgili SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul, IZFAS pay piyasasında 27 Mart 2018 ile 3 Temmuz 2018 döneminde gerçekleştirilen piyasa dolandırıcılığı niteliğindeki işlemlerde sorumluluğu bulunan Serkan Korkmaz ve Sertaç Ziya Durmuş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kurul ayrıca söz konusu iki kişiye, 2 yıl süreyle borsalarda geçici işlem yapma yasağı da getirdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.