Yรถneticileri FETร/PDY soruลturmasฤฑ kapsamฤฑnda tutuklanan, aralarฤฑnda Kavuklar ve Kรผรงรผkbay grubuna baฤlฤฑ ลirketlerin de bulunduฤu 57 ลirket, kooperatif ve meslek birliฤine kayyum atandฤฑ
ฤฐzmir Valiliฤi, Olaฤanรผstรผ Hal Bรผrosu’ndan yapฤฑlan yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklamada, Olaฤanรผstรผ Hal Kapsamฤฑnda Bazฤฑ Dรผzenlemeler Yapฤฑlmasฤฑ Hakkฤฑndaki Kanun’un 1 Eylรผl’de Resmi Gazete’de yayฤฑmladฤฑฤฤฑ anฤฑmsatฤฑlarak, yรผrรผrlรผฤe giren “674 Sayฤฑlฤฑ Kanun Hรผkmรผnde Kararname” ile ฤฐzmir’de bulunan bazฤฑ ลirketlere kayyum atandฤฑฤฤฑ belirtildi.
ฤฐzmir Valisi Erol Ayyฤฑldฤฑz’ฤฑn imzasฤฑyla yayฤฑmlanan aรงฤฑklamada, sรถz konusu ลirketlerin deฤerlerini kaybetmeden milli ekonomiye yeniden kazandฤฑrฤฑlmasฤฑnฤฑn amaรงlandฤฑฤฤฑ vurgulanarak, kamu ve kurum kuruluลlarฤฑndan atanan kayyumlara gรถrevleri sฤฑrasฤฑnda kolaylฤฑk gรถsterilmesi istendi. Kayyum atamasฤฑ yapฤฑlan ลirketler arasฤฑnda Orkide Yaฤ, Alfemo Mobilya ve Kavuklar Grubu’na baฤlฤฑ ลirketler yer alฤฑyor.







