Japonlar robot taksi üretecek

Japonlar robot taksi üretecek

Japonya'nın mobil internet şirketi DeNA Co. insan sürücüsü olmayan araçların üretimi yarışına katılıyor.

A+A-

DeNA tarafından yapılan açıklamada otonom araç teknolojileri üretimi alanında faaliyet gösteren ZMP Inc ile ortaklığıa gidilerek sürücüsüz nakliye faaliyetlerinin geliştirilmesi yoluna gidileceği ifade edildi. 

Kurulacak yeni ortaklık için gereken sermayenin üçte biri DeNA tarafından sağlanacak ve Robot Taksi adıyla anılacak şirketin kurulumu için gereken sermayenin kalan kısmı ZNP tarafından karşılanacak.

İki şirketin ortak açıklamasında DeNa'nın internet hizmetleri konusundaki bilgi birikiminin ZMP'nin otamatik sürüş teknolojileri alanındaki bilgi birikimi ile birleştirilerek robot taksi ve otobüslerin üretileceği ifade edildi.

Google Inc. ve diğe rbazı şirketler kendi kendini süren araçlar geliştirilmesi konusunda çalışıyor. Araç üreticisi Uber Technologies Inc. de Şubat ayında yaptığı açıklamada sürücüsüz araç ve bir haritalama sistemi geliştirilmesi
konusunda Carnegie Mellon University ile ortaklığa gidildiğini duyurmuştu.

ZMP ise robot ve sürücüsü araç teknolojileri geliştirme alanında henüz yeni kurulmuş bir şirket olarak biliniyor.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.