Japonya faiz artırmadı

Japonya faiz artırmadı

Japonya Merkez Bankası (BOJ) ekonominin yavaşladığına işaret eden son verilere rağmen ekonominin güçlendiği yolundaki değerlendirmesini değiştirmeyerek para politikasını kısa vadede daha fazla gevşetmeyeceğinin sinyalini verdi

A+A-

Japonya Merkez Bankası (BOJ) ekonominin yavaşladığına işaret eden son verilere rağmen ekonominin güçlendiği yolundaki değerlendirmesini değiştirmeyerek para politikasını kısa vadede daha fazla gevşetmeyeceğinin sinyalini verdi.

Japonya'da dün beklentilerin altında açıklanan ekonomik büyüme merkez bankasının adım atacağına dair beklentileri güçlendirmişti. Gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0.7 olan beklentilere karşılık yüzde 0.3 büyümüştü.

BOJ para politikasına gösterge olan para arzını beklendiği gibi yıllık 60 ile 70 trilyon yen (589-687 milyar dolar) düzeyide tuttu. Merkez bankası, ekonominin ılımlı düzeyde toparlandığı şeklindeki değerlendirmesini değiştirmeyerek, ekonominin Nisan ayında başlayacak vergi artışının etkilerinin üstesinden gelebileceğine güvendiğini gösterdi.

BOJ ayrıca 2010 ile 2012 yılları arasında bankacılık sektörünü kredi vermeye teşvik etmek için başlatılan bazı kredi imkanlarının geçerlilik süresini bir yıl uzattı. Bankaları, nakit parayı elde tutmak yerine, kredi vermeye teşvik eden söz konusu imkanların bütçesi iki katına çıkarıldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.