Japonya’da Reform Bakanฤฑ ve Covid-19 aลฤฑlarฤฑndan Sorumlu Kabine รyesi Kono Taro, virรผs varyantlarฤฑna karลฤฑ รถnlemleri artฤฑrmak istediklerini aรงฤฑkladฤฑ.
Kono, Saฤlฤฑk รalฤฑลma ve Refah Bakanlฤฑฤฤฑnฤฑn hafta iรงi verdiฤi, ikinci dozun รผzerinden 8 ay geรงenlere รผรงรผncรผ doz vurulabileceฤi kararฤฑnฤฑ anฤฑmsattฤฑ.
Saฤlฤฑk personelinin yฤฑl bitmeden, 65 yaล รผstรผ kiลilerin ise gelecek yฤฑl baลฤฑnda 3. doz aลฤฑyฤฑ vurulabileceklerini bildiren Kono, yerel idarelerden aลฤฑ hizmetinin halka dรผzenli ลekilde ulaลtฤฑrฤฑlmasฤฑ iรงin hazฤฑrlฤฑk yapmalarฤฑnฤฑ istedi.
Bakanlฤฑฤฤฑn 3. doz aลฤฑ kararฤฑnda, ikinci dozdan bir sรผre sonra Covid-19’a karลฤฑ รผretilen antikorun dรผลtรผฤรผ ve aลฤฑnฤฑn Delta dahil รงeลitli varyantlara karลฤฑ etkisini kaybettiฤine iliลkin bilimsel รงalฤฑลmalara dikkat รงekilmiลti.
126 milyon nรผfuslu Japonya’da, Covid-19’a karลฤฑ saฤlฤฑk รงalฤฑลanlarฤฑnฤฑn aลฤฑlanmasฤฑ ลubat, 65 yaล รผstรผnรผn aลฤฑlanmasฤฑ nisan ayฤฑnda baลlamฤฑลtฤฑ.







