Japonya’da para politikasının gevşetilmesi gündemde

Japonya’da para politikasının gevşetilmesi gündemde

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Japonya Merkez Bankası'nın gevşeyici para politikasının uygulamada kalması gerektiğini söyledi.

A+A-

Başta Fed olmak üzere birçok gelişmiş ülke merkez bankası sıkı para politikası çerçevesi uygularken, gevşeyici para politikası ile dikkat çeken Japonya Merkez Bankası'na Japonya Başbakanı Fumio Kishida'dan destek geldi.

Kishida, Japonya Merkez Bankası'nın gevşeyici para politikasının uygulamada kalması gerektiğini söyledi.

Fuji TV programında konuşan Kishida para politikasının bir bütün olarak ekonominin trendlerini kapsamlı bir şekilde ele alması gerektiğini belirtti. Kishida para politikasında bir değişikliğin küçük ve orta ölçekli işletmeler için finansal yükümlülükleri artıracağını, böyle bir hamlenin dikkatle değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Japonya para politikasında dünyadan ayrışıyor

Japonya Merkez Bankası (BOJ) geçen hafta gerçekleştirdiği toplantıda para politikası araçlarını mevcut seviyelerde tutmaya ve gevşek para politikasını korumaya devam etti.

Beklentilere paralel şekilde BOJ, getiri eğrisi kontrolü ve varlık alımlarına yönelik politika ayarlarını mevcut seviyelerinde korudu. Politika denge faizi -%0,1, 10 yıllık tahvil getiri hedefi de %0’da bırakıldı. Japon yeninin bu hafta dolara karşı 24 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından
BOJ’un, yakından izlenmesi gereken riskler listesine yabancı para birimlerini de eklemesi dikkat çekti.

BOJ açıklamasında, “Finans ve Döviz piyasalarındaki gelişmelere ve bunların Japonya’nın ekonomik faaliyeti ve fiyatlarına olan etkilerine gereken özenin gösterilmesi gerekmektedir” denildi.

İlgili Haberler