JP Morgan, yayฤฑnladฤฑฤฤฑ Geliลmekte Olan Piyasalar 2014 Yฤฑl Ortasฤฑ Gรถrรผnรผmรผ raporunda Tรผrkiye iรงin 2014 yฤฑl sonu faiz tahminini yรผkseltti. Ocak ayฤฑnda yayฤฑnladฤฑฤฤฑ raporda 2014 sonu iรงin gรถsterge faiz tahminini yรผzde 7,75 olarak ortaya koyan JP Morgan, bu tahminini yรผzde 8,0 seviyesine revize etti.
Gรถsterge faiz hali hazฤฑrda yรผzde 8,75 seviyesinde bulunuyor. Raporda Tรผrkiye’nin bรผyรผmesi iรงin riskleri dengeli olduฤunu gรถrdรผklerini belirten JP Morgan, bu deฤerlendirmelerine neden olarak yurtiรงi talepteki esnekmliฤi ve ihracatta keskin toparlanmanฤฑn Euro Bรถlgesi bรผyรผmesinde herhangi bir potansiyel aรงฤฑฤฤฑ dengeleyeceฤi beklentisine iลaret etti.
Tรผrkiye iรงin Ocak ayฤฑndaki raporda yรผzde 2,5 olarak รถngรถrdรผฤรผ2014 bรผyรผme oranฤฑnฤฑ yรผzde 3,0 olarak revize eden JP Morgan, potansiyel bรผyรผme oranฤฑnฤฑ ise yรผzde 4,0 olduฤunu vurguladฤฑ. JP Morgan, 2014 sonu iรงin enflasyon tahminini ise Ocak ayฤฑndaki yรผzde 7,0’den 8,6’ya yรผkseltti. ABD Hazine kaฤฤฑdฤฑ faizlerinde yรผkseliลlere karลฤฑ kฤฑrฤฑlgan 2 bรผyรผk geliลmekte olan ekonomi olarak Tรผrkiye ve Gรผney Afrika’yฤฑ iลaret eden JP Morgan, iki รผlkenin de daralan cari iลlemler aรงฤฑklarฤฑna raฤmen sermaye รงฤฑkฤฑลlarฤฑna karลฤฑ kฤฑrฤฑlgan olmaya devam ettiklerini vurguladฤฑ. JP Morgan, Tรผrkiye’nin cari iลlemler aรงฤฑฤฤฑ/GSYH oranฤฑn 2014’te 2013 yฤฑlฤฑndaki yรผzde 7,9’dan 5,8’e gerileyeceฤini รถngรถrdรผklerini belirtti.







