JP Morgan TÜFE beklentisini yukarı çekti

JP Morgan TÜFE beklentisini yukarı çekti

JP Morgan tarafından yayınlanan raporda Türkiye'de bugün açıklanan enflasyon verileri ele alındı ve önümüzdeki dönem TÜFE beklentileri yukarıııııııııııııııııııı

A+A-

JP Morgan tarafından yayınlanan raporda Türkiye'de bugün açıklanan enflasyon verileri ele alındı ve yüksek gelen Nisan ayı enflasyonunun ardından bu yıl ve önümüzdeki yıl için enflasyon beklentileri yukarı yönlü revize edildi.

JP Morgan, hava koşullarındaki düzelmeye karşın gıda fiyatları enflasyonunda yukarı yönlü eğilimin devam ettiğini ve bununda gösterge enflasyıonda yukarı yönlü bir sürprize neden olduğunu belirtti. Nisan ayında piyasaların yüzde 1.3 seviyesindeki beklentisine karşın Tüketici fiyatları endeksinin yüzde 1.6 oranında artığını ve yıllık enflasyonun Mart ayında yüzde 7.6 iken Nisan ayında yüzde 7.9'a yükseldiğini hatırlatan kurum bu sürpriz gelişmeler nedeniyle Türkiye için enflasyon beklentilerini yukarı yönlü revize ettiğini duyurdu.

Buna göre JP Morgan Türkiye'de 2015 için TÜFE beklentisini yüzde 7.2'den yüzde 7.6'ya ve 2016 beklentisini yüzde 5.8'den yüzde 6.3'e revize etti. Kurum ayrıca 2016 yılı ortalama petrol fiyatı beklentisini de yüzde 16 yükselişle 71.5 dolara çektiğini hatırlattı.

Nisan ayı enflasyon verilerinin TCMB'nin politikalarında en azından kısa vade için bir değişime neden olmayacağı öngörüldü. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.