JP Morgan, Tรผrkiye’de Temmuz ve Aฤustos ayฤฑ iรงin aรงฤฑklanan merkezi hรผkรผmet bรผtรงe verilerinin, Haziran ayฤฑnda aรงฤฑklanan teลvik ve yatฤฑrฤฑm projelerinin mali disiplin konusunda yarattฤฑฤฤฑ endiลelerde bir rahatlama yaลanmasฤฑnฤฑ saฤladฤฑฤฤฑnฤฑaรงฤฑkladฤฑ.
Zayฤฑf ekonomik aktivite ve yรผksek kamu harcamalarฤฑ nedeniyle yฤฑlฤฑn tamamฤฑnda bรผtรงe aรงฤฑฤฤฑnฤฑn GSYH’ya oranฤฑnฤฑn yรผzde 1,6 olacaฤฤฑnฤฑ tahmin etmeye devam ettiklerini ifade eden JP Morgan, ancak Aฤustos performansฤฑnฤฑn hรผkรผmetin yรผzde 1,3 olan bรผtรงe aรงฤฑฤฤฑ hedefinin hala yakalanabilir olduฤunu gรถsterdiฤini de vurguladฤฑ.
Tรผrkiye’nin dolaylฤฑ vergilere aลฤฑฤฤฑ baฤฤฑmlฤฑlฤฑk ve harcamalarda esneksizlik gibi mali problemleri bulunmaya devam ettiฤini belirtenJP Morgan, bununla birlikte Tรผrkiye’nin Avrupa-Ortadoฤu-Afrika bรถlgesinde en dรผลรผk bรผtรงe aรงฤฑฤฤฑna sahip รผlkelerden biri olduฤuna dikkat รงekti. JP Morgan, bu dรผลรผk bรผtรงe aรงฤฑฤฤฑnฤฑn รถnรผmรผzdeki aylarda ekonomik temel gรถstergelerde bรผyรผk bir kรถtรผleลmenin yaลanmasฤฑndan kaรงฤฑnฤฑlmasฤฑna yardฤฑm edeceฤini ifade etti.
JP Morgan’dan bรผtรงe performansฤฑ aรงฤฑklamasฤฑ
JP Morgan, Tรผrkiye'de aฤustos ayฤฑndaki gรผรงlรผ bรผtรงe performansฤฑnฤฑn rahatlattฤฑฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ







