JPMorgan Chase (JPM) CEO’su Jamie Dimon, New York Ekonomi Kulรผbรผ’nde yaptฤฑฤฤฑ konuลmada, ABD ekonomisinin 1970’lerin stagflasyonunu (yavaล bรผyรผme ve yรผksek enflasyon) anฤฑmsatabilecek zorluklarla karลฤฑ karลฤฑya olduฤunu belirterek endiลelerini dile getirdi.
Dimon, “Daha รถnce gรถrdรผฤรผmรผzden daha รงok yetmiลli yฤฑllara benzemesinden endiลe ediyorum” dedi.
Dimon, bu yฤฑlฤฑn baลlarฤฑnda hissedarlara yazdฤฑฤฤฑ mektupta da piyasalarฤฑn beklediฤinden daha yรผksek enflasyon ve faiz oranlarฤฑ risklerine dikkat รงekmiลti. Federal Rezerv de son aylarda yรผksek enflasyonla mรผcadele iรงin faiz oranlarฤฑnฤฑ yรผkseltmeye baลladฤฑ.
Dimon, JPMorgan’ฤฑn %2’den %8’e ve hatta daha yรผksek faiz oranlarฤฑna hazฤฑr olduฤunu ve stagflasyonla da baลa รงฤฑkabileceฤini sรถyledi. Ancak, yรผkselen faiz oranlarฤฑnฤฑn bankanฤฑn net faiz gelirinde dรผลรผลe neden olduฤunu da kabul etti.
Ekonomik endiลelere ek olarak Dimon konuลmasฤฑnda, Orta Doฤu ve Ukrayna’daki รงatฤฑลmalar gibi jeopolitik gerilimlerin de emtia piyasalarฤฑnฤฑ ve jeopolitik iliลkileri bozabileceฤini vurguladฤฑ.
Bununla birlikte Dimon, gรผรงlรผ tรผketici harcamalarฤฑ, saฤlam banka kredileri ve artan varlฤฑk fiyatlarฤฑ gibi faktรถrlere atฤฑfta bulunarak ABD ekonomisinin dayanฤฑklฤฑlฤฑฤฤฑna dair iyimserliฤini de koruduฤunu sรถyledi.
Dimon, potansiyel bir hรผkรผmet gรถrevi sorulduฤunda ise seรงim sรผrecine katฤฑlma konusundaki isteksizliฤini yineleyerek kararsฤฑz kaldฤฑ.
JPMorgan’daki geleceฤine gelince, Dimon bankada bรผyรผk bir miras bฤฑrakma ve รผlkenin daha iyi hale gelmesine katkฤฑda bulunma arzusunu dile getirdi.ย Dimon sรถzlerini “Gelecek iรงin รงok heyecanlฤฑyฤฑm” diyerek tamamladฤฑ.
ย







