JPMorgan, Visa hisselerinden 8 milyar dolar kazandı

JPMorgan, Visa hisselerinden 8 milyar dolar kazandı

JPMorgan elindeki Visa hisseleri için sunulan takas teklifinden 8 milyar dolar kazanç sağlayacak

A+A-

JPMorgan Chase, Visa ile büyük bankaların ödeme devindeki hisselerini yeniden yapılandırmasına izin veren bir anlaşmanın kendi payına düşen kısmını tamamladıktan sonra 8 milyar dolarlık bir muhasebe kazancı kaydetmeyi beklediğini söyledi.

Banka yaptığı açıklamada, geçen yıl açıklanan planın JPMorgan'ın Visa'daki 37.2 milyon adet B-1 sınıfı adi hisse senedini B-2 sınıfı adi hisse senedi ve C sınıfı adi hisse senedi kombinasyonu karşılığında teklif etmesine izin verdiğini belirtti.

Visa Eylül ayında yaptığı açıklamada 2008 yılındaki ilk halka arzından önce uygulanan hisse yapısını değiştirmek için çalıştığını belirtti. Üç hisse sınıfından oluşan benzersiz yapı, halka arzdan önce Visa'ya sahip olan bankaların, firmanın Walmart Inc. ve Target Corp. dahil olmak üzere büyük ABD tüccarlarıyla uzun süredir devam eden davalarından kaynaklanan masrafları karşılamalarını sağlamak için tasarlanmıştı.

JPMorgan, JPMorgan Chase Vakfı'na yaklaşık 1 milyar dolarlık C Sınıfı adi hisse senedi bağışlamayı ve önümüzdeki birkaç yıl boyunca kuruma yapacağı katkıları önceden finanse etmeyi planladığını söyledi. 

Visa, Pazartesi günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, takas teklifinde teklif edilen 240.677.470 adet B-1 Sınıfı adi hisse senedini kabul ettiğini söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler