JPMorgan'dan kritik Bitcoin uyarısı

JPMorgan'dan kritik Bitcoin uyarısı

JPMorgan’a göre, Bitcoin’in içsel değeri hala piyasa fiyatının altında.

A+A-

JPMorgan’a göre, Bitcoin’in içsel değeri hala piyasa fiyatının altında. JPMorgan analistleri bu nedenle kripto parada aşağı yönlü trendin devam ettiğine inanıyor.

Cuma günü yayınlanan bir notta Nikolaos Panigirtzoglou (Küresel Pazar Stratejisi Uzmanı) liderliğindeki JPMorgan stratejistleri, Bitcoin’de fiyat boşluğunun henüz tamamen kapanmadığını ve bazı olumsuz risk kalıntılarının olduğunu belirtiyor. 

Strateji uzmanları, Bitcoin’in piyasa fiyatının zirveden neredeyse yüzde 40 düştüğünü, içsel değerin ise yaklaşık yüzde 10 arttığını söyledi. Aşağıdaki grafik, önde gelen kripto paranın içsel değeri ile mevcut fiyat arasındaki eğilimi ortaya koyuyor.

Rapora göre yatırım bankacılığı devi, bir emtia olarak düşünerek ve hesaplama gücü ve elektrik maliyeti de dahil olmak üzere marjinal üretim maliyetlerini göz önünde bulundurularak, Bitcoin’in içsel değerini hesaplar. Öte yandan Bloomberg Intelligence, son zamanlarda Bitcoin fiyatının bu yıl artacağını açıkladı. Şirketin üst düzey bir emtia stratejisti olan Mike McGlone, Bitcoin’in sabit 21 milyon arzının ve artan kabulünün 2020’de Bitcoin’in fiyatını destekleyeceğini söyledi.

CME’nin Bitcoin opsiyonları piyasada nasıl bir etki oluşturacak?

JPMorgan ayrıca piyasa katılımcıları arasında CME’nin Bitcoin opsiyonlarının “büyük bir beklenti” oluşturduğunu söylüyor. Opsiyonlar piyasaya sürüldü. Kripto ticaret şirketi GSR’nin kurucu ortağı Rich Rosenblum, geçen hafta The Block’a verdiği demeçte, opsiyonların tüm kripto para piyasasına yayılmaya başlamasının sadece bir zaman olduğunu belirtti. Kripto paralarla ilgili diğer kritik haberler için “Boğa Tuzağı” Diyen Ünlü Analistten Dudak Uçuklatan Ripple Tahmini” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.(kriptokoin)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.