JP'nin beğendiği banka hisseleri

JP'nin beğendiği banka hisseleri

JP Morgan Cazenove, Türk bankacılık sektörü için bugün yayınladığı raporda Garanti Bankası ve Halkbank'ın en beğendiği hisseler olduğunu açıkladı

A+A-

JP Morgan Cazenove, Türk bankacılık sektörü için bugün yayınladığı raporda Garanti Bankası ve Halkbank'ın en beğendiği hisseler olduğunu ifade ederken YKB için tavsiyesini ise 'ağırlığını artır'dan 'nötr'e indirdi.

Akbank ve Garanti Bankası dışındaki 4 Türk bankası için fiyat hedeflerini aşağı yönlü revize eden JP Morgan, bununla birlikte takip ettiği 6 bankanın toplam hisse başına kârlarının 2016'da yüzde 26 ve 2017'de yüzde 16 artacağını da öngördü.

JP Morgan, bankalar için tahminlerine yönelik aşağı yönlü risklerin başında TL'de dramatik değer kaşbını ve bunun varlık kalitesine etkisini işaret ederken, siyasi istikrarsızlık, sıkı likidite ve yüksek fonlama maliyeti, Fed'in hızlı faiz artırımı ile olumsuz düzenlemeler olarak sıraladı. JP Morgan yukarı yönlü riskler için ise güçlü GSYH toparlanmasına bağlı olarak varlık kalitesinin iyileşmesini, sermaye rasyolarını iyileştirecek düzenleyici sermaye değişikliklerini işaret etti.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.