Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ kabinesi Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan baลkanlฤฑฤฤฑnda bugรผn toplanacak. Toplantฤฑnฤฑn ana gรผndem maddeleri virรผs salgฤฑnฤฑ, yangฤฑn ve sel felaketleri ile Afganistan olacak.
Toplantฤฑda son dรถnemde artan yeni vaka ve can kaybฤฑ sayฤฑlarฤฑ ele alฤฑnacak, aลฤฑlama sรผreci deฤerlendirilecek. Saฤlฤฑk Bakanฤฑ Fahrettin Koca da bir sunum yapacak.
Vaka sayฤฑlarฤฑnฤฑn kontrol altฤฑnda tutulmasฤฑ iรงin รถzellikle kapalฤฑ ve kalabalฤฑk mekanlara aลฤฑ olmayanlarฤฑn ya da HES kodunu gรถstermeyenlerin giriลlerinin engellenmesi gibi tedbirlerin masaya yatฤฑrฤฑlmasฤฑ bekleniyor.
Toplantฤฑda, yeni Milli Eฤitim Bakanฤฑ Mahmut รzer de bir sunum yapacak. รzer 6 Eylรผl’de yรผz yรผze eฤitim iรงin kapฤฑlarฤฑnฤฑ aรงacak okullarda alฤฑnacak tedbirler hakkฤฑnda bilgi verecek. Bu รงerรงevede รถฤretmenler ve okullarda gรถrev yapan diฤer personelle รถฤrenci velilerinin aลฤฑlarฤฑnฤฑn tamamlanmasฤฑ ya da dรผzenli PCR testi sonucu ibraz etmelerine dรถnรผk uygulamanฤฑn baลlatฤฑlmasฤฑ ele alฤฑnacak.
Toplantฤฑda Gรผney illerini etkisi altฤฑna alan orman yangฤฑnlarฤฑ ve Batฤฑ Karadeniz’de yaลanan sel felaketleri de kapsamlฤฑ ลekilde deฤerlendirilecek.
Kastamonu Sinop ve Bartฤฑn’daki selin ardฤฑndan hem bรถlgeye dรถnรผk yardฤฑmlar hem de aฤฤฑr hasar gรถren bรถlgelerin yeniden imarฤฑna dรถnรผk atฤฑlacak adฤฑmlar, toplantฤฑnฤฑn gรผndem baลlฤฑklarฤฑ arasฤฑnda olacak.
Afganistan’daki son geliลmeler baลta olmak รผzere, dฤฑล politika da kabinenin gรผndeminde olacak.







