Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan’ฤฑn baลkanlฤฑk edeceฤi Kabine toplantฤฑsฤฑnฤฑn ana gรผndem baลlฤฑklarฤฑ Koronavirรผs salgฤฑnฤฑ, terรถrle mรผcadele, Afganistan ve Suriye’deki geliลmeler.
NTV’de yer alan habere gรถre, salgฤฑnda yeni vaka sayฤฑlarฤฑnฤฑn 30 bin sฤฑnฤฑrฤฑna dayanmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan yeni tedbirlerin hayata geรงirilebileceฤi belirtiliyor. Bir sรผredir lokanta-kafe gibi kapalฤฑ mekanlar ve kamu kurumlarฤฑnda aลฤฑsฤฑzlara ayrฤฑ yer ayrฤฑlmasฤฑ ve test zorunluluฤunun AVMโleri de kapsamasฤฑ gibi รถnlemlerin alฤฑnabileceฤi de iddia ediliyor.
Erdoฤan cuma gรผnรผ, “Yeni tedbir olacak mฤฑ?” sorusuna, Bilim Kurulunu iลaret edip, “Konuyu farklฤฑ bir yere taลฤฑmamฤฑz gerek” sรถzleriyle yanฤฑt vermiลti. Kabine’de bu konunun ele alฤฑnmasฤฑ ve Saฤlฤฑk Bakanฤฑ Fahrettin Koca’nฤฑn da son duruma iliลkin bir sunum yapmasฤฑ bekleniyor.
Afganistan’da baลlayan Taliban dรถnemi ve gรถรง tehlikesi ile- Suriye’nin ฤฐdlib kentindeki son geliลmeler masaya yatฤฑrฤฑlacak. Yurt iรงi ve sฤฑnฤฑr รถtesinde yรผrรผtรผlen terรถrle mรผcadele operasyonlarฤฑ da kabinenin gรผndeminde olacak. Toplantฤฑnฤฑn ardฤฑndan Erdoฤan’ฤฑn kameralarฤฑn karลฤฑsฤฑna geรงmesi ve bir aรงฤฑklama yapmasฤฑ da bekleniyor.







