Kadın kooperatiflerine 400 bin lira hibe desteği

Kadın kooperatiflerine 400 bin lira hibe desteği

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kadın kooperatiflerine 400 bin lira hibe desteği verileceğini açıkladı.

A+A-

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kırşehir'de düzenlenen 36. Ahilik Haftası kutlamalarında yaptığı konuşmada, kadın kooperatiflerine 400 bin lira hibe desteği verileceğini açıkladı.

Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak kadın kooperatiflerinin daima yanında olduklarını belirterek, "Ticaret Bakanlığımıza başvururlarsa onlara 400 bin lira ekipman, makine, hibe desteği veriyoruz. Fuarlara katılmak için 60 bin lira destek veriyoruz. Çalıştırdıkları bir personel için 136 bin lira, 2 personel için de 274 bin lira yıllık hibe desteği veriyoruz." dedi.

Bolat, bu desteğin kadın kooperatiflerinin üretime katılmasını, para kazanmasını ve geçimlerine katkı sağlamasını amaçladığını kaydetti.

Bolat, konuşmasında ayrıca, esnaf ve sanatkarlara yönelik desteklerin devam edeceğini belirterek, son 20 yılda esnaf için kullandırılan kaynakların toplamının 416 milyar liraya ulaştığını, esnaf kefalet kooperatifi sayısının 402'den 1000'e yaklaştığını, genç girişimci kredisinin üst limitinin 300 bin liraya yükseltildiğini ve yaş sınırının da 35'e çıkartıldığını söyledi.

İlgili Haberler