Kalamış'a en yüksek teklif Koç'tan

Kalamış'a en yüksek teklif Koç'tan

Fenerbahçe–Kalamış Yat Limanı'nın 30 yıl süre ile işletme hakkı devri ihalesine en yüksek teklifi 664 milyon dolarla Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri verdi

A+A-

Özelleştirme İdaresi (ÖİB) Başkan Vekili Ahmet Aksu, Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait Fenerbahçe–Kalamış Yat Limanı'nın 30 yıl süre ile işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 664 milyon dolar ile Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri'nin verdiğini söyledi.

Koç Holding'in yüzde 75.92 hisseye sahip olduğu Tek-Art, 1999 yılından beri Setur Marinalar Zinciri altında marinanın işletmecisi konumunda bulunuyor.

İhalenin ardından açıklama yapan Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, onay sürecinde finansman çalışmalarına başlayacaklarını; ödeme seçeneklerine de bu süreçte karar vereceklerini söyledi.

Bedelin yüzde 20'sinin peşin, kalanının beş yıl vadeli ödenebileceği ihalede, limanın en az dört çıpalı hale getirilebilmesi için de beş yıllık yatırım tamamlama zorunluluğu bulunuyor.

Turizm tesislerinde yıldız sembolü ile belgelenen kalite seviyesi, marinalarda çıpa sembolü ile belirtiliyor. Kalamış Marina'nın şu anda çıpası bulunmuyor.

Haşimoğlu, yapacakları yatırımın tutarı ile ilgili bir bilgi vermedi; ancak marinanın kapasitesini yaklaşık 1,700 yata çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Toplam 1,291 yat ile denizde yat bağlama kapasitesi en büyük yat limanı olan Kalamış marinanın ayrıca 220 yatlık karada bağlama kapasitesi bulunuyor.

İhaleye, Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri'nin yanı sıra, Akın Holding-Edip Gayrimenkul OGG, Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi, Safi Gayrimenkul ve Yatırımları Sanayi, Dati Yatırım Holding, Tepe-Kaya OGG, Ağaoğlu Grubu bünyesindeki Akdeniz İnşaat-Yılport Holding OGG katıldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.