Kale Holding iki şirketi daha halka arz edebilir

Kale Holding iki şirketi daha halka arz edebilir

İştiraki Kalekim'i halka arz eden Kale Grubu iki şirketini daha halka açmayı planlıyor

A+A-

Kale Holding'in CFO'su Haluk Alperat, holding bünyesinde yer alan Kalekim'in ardından yeni bir halka arz için resmi karar almadıklarını ancak prensip olarak Kale Seramik ve Kale Havacılık'ın da halka açılmasını hedeflediklerini söyledi.

Kalekim'in Perşembe ve Cuma günü yapılacak halka arzı hakkında düzenlenen toplantıda konuşan Alperat, holdingin şirketteki payının halka arzdan sonra yüzde 70'in altına düşmesini istemediğini ifade etti.

Alperat, Kale grubunun başka şirketlerini halka arz etmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna, "Yönetim kurulunun aldığı bir karar yok. Ama prensip olarak ana hissedarımız Zeynep Bodur Hanım ile görüşmelerimizde Kale Seramik'i de ileride halka açık olarak görürüz... Kale Havacılık'ı da önümüzdeki dönemde halka açık olarak görürürüz, bunları da hedefliyoruz" cevabını verdi.

Şirketin elindeki nakit miktarının borçlarından fazla olduğuna dikkat çeken Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu da, halka arz gelirlerinin yüzde 60-70'inin yurtiçinde satın alma için kullanılacağını, kalanın ise Almanya, Romanya ve Pakistan başta olmak üzere yurtiçinde büyüme ve var olan tesisler için kullanılacağını söyledi.