รalฤฑลma ve Sosyal Gรผvenlik Bakanฤฑ Jรผlide Sarฤฑeroฤlu, Tรผrkiye ekonomisinin 2017’de yรผzde 7,4’lรผk bรผyรผme oranฤฑnฤฑyla ilgili, “Bu oran รงok memnuniyet verici. ลu anda G20 รผlkeleri iรงerisinde, OECD รผlkeleri iรงerisinde ve Avrupa Birliฤi ile kฤฑyasladฤฑฤฤฑmฤฑz zaman, Tรผrkiye’nin liderliฤini korumaya devam ettiฤini gรถrรผyoruz. Bunda hรผkรผmetimizin uygulamฤฑล olduฤu kararlฤฑ, kapsayฤฑcฤฑ, istikrarlฤฑ ekonomi politikalarฤฑ ile yatฤฑrฤฑmฤฑ, รผretimi istihdamฤฑ odak alan uygulama ve adฤฑmlarฤฑmฤฑz etkili oldu.” dedi.
Bakan Sarฤฑeroฤlu, รalฤฑลma ve Sosyal Gรผvenlik Bakanlฤฑฤฤฑnฤฑn Reลat Moralฤฑ Toplantฤฑ Salonu’nda dรผzenlenen Kamu Personeli Danฤฑลma Kurulu (KPDK) toplantฤฑsฤฑ รถncesi Memur-Sen Genel Baลkanฤฑ Ali Yalรงฤฑn ve Tรผrkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri รnder Kahveci ile basฤฑn mensuplarฤฑna aรงฤฑklamada bulundu.
KPDK’nin รถnemli sosyal diyalog mekanizmalarฤฑndan biri olduฤunu belirten Sarฤฑeroฤlu, burada kamu personelinin รงalฤฑลma alanlarฤฑyla ilgili deฤerlendirmelerde bulunduklarฤฑnฤฑ ifade etti.
Toplu sรถzleลme masasฤฑnda gรผndeme gelen ama oranฤฑn konusu olmadฤฑฤฤฑ dรผลรผnรผlen bazฤฑ hususlarla ilgili KPDK’ye ait bir alt komisyon kurulduฤunu anฤฑmsatan Sarฤฑeroฤlu, ลunlarฤฑ sรถyledi:
“Bu komisyon รงalฤฑลmalarฤฑmฤฑz รงerรงevesinde bugรผn birinci gรผndem maddemiz izin konularฤฑ. ฤฐzin konularฤฑyla ilgili alt komisyonumuzun รงalฤฑลmalarฤฑ var, รถnerileri var. Bunlarฤฑ deฤerlendireceฤiz. Diฤer bir konumuz da 2011 yฤฑlฤฑnda yasal zemine kavuลan esnek รงalฤฑลma. Bununla ilgili sendikalarฤฑmฤฑzdan, temsilcilerimizin de olduฤu alt komisyonda gerรงekleลtirilen รงalฤฑลmalarฤฑn sonumunu dinleyeceฤiz. Ondan sonra da kamu รงalฤฑลanlarฤฑna yรถnelik istiลarelerimizi gerรงekleลtireceฤiz. Bu formatta yapacaฤฤฑmฤฑz bir toplantฤฑ. Basฤฑnda farklฤฑ ลekilde haberler yer aldฤฑ ama bizim Kamu Personeli Danฤฑลma Kurulumuzun iรงeriฤi, kapsamฤฑ kamu รงalฤฑลanlarฤฑmฤฑzฤฑn รงalฤฑลma koลullarฤฑyla alakalฤฑ konularฤฑn dรผzenlenmesi. Bunlarฤฑ istiลare edeceฤiz.”
Tรผrkiye ekonomisinin geรงen yฤฑl yรผzde 7,4’lรผk bรผyรผme oranฤฑna ulaลtฤฑฤฤฑnฤฑ anฤฑmsatan Sarฤฑeroฤlu, “Bu oran รงok memnuniyet verici. ลu anda G20 รผlkeleri iรงerisinde, OECD รผlkeleri iรงerisinde ve Avrupa Birliฤi ile kฤฑyasladฤฑฤฤฑmฤฑz zaman, Tรผrkiye’nin liderliฤini korumaya devam ettiฤini gรถrรผyoruz. Bunda hรผkรผmetimizin uygulamฤฑล olduฤu kararlฤฑ, kapsayฤฑcฤฑ, istikrarlฤฑ ekonomi politikalarฤฑ ile yatฤฑrฤฑmฤฑ, รผretimi, istihdamฤฑ odak alan uygulama ve adฤฑmlarฤฑmฤฑz etkili oldu. Bu bรผyรผme performansฤฑnฤฑn, hep birlikte daha yoฤun bir รงalฤฑลma temposuyla sรผrdรผrรผlebilir, dengeli, kapsayฤฑcฤฑ ve istihdama yansฤฑyacak ลekilde bir seyir izlemesi iรงin รงalฤฑลmaya devam edeceฤiz.” diye konuลtu.
Kamu รงalฤฑลanlarฤฑn izin sรผreleri ele alฤฑnacak
Memur-Sen Genel Baลkanฤฑ Yalรงฤฑn da KPDK’nin toplu sรถzleลme masasฤฑ niteliฤinde olmadฤฑฤฤฑna iลaret ederek, kurulun, kamunun verimliliฤi, รงalฤฑลma barฤฑลฤฑnฤฑn saฤlanmasฤฑ, sorunlarฤฑn tartฤฑลฤฑlarak kamunun iลleyiลine iliลkin sorunlarฤฑn aลฤฑlmasฤฑ noktasฤฑnda รถnemli bir รงรถzรผm mekanizmasฤฑ iลlevinin bulunduฤunu bildirdi.
ฤฐzin sรผreleri ve 4/C’lilere iliลkin beklentilerin olduฤuna vurgu yapan Yalรงฤฑn, kadฤฑn kamu gรถrevlilerin, esnek รงalฤฑลma dรผzenlemesine dair atฤฑlan adฤฑmlarฤฑn nihayete erdirilmesini istediklerini kaydetti.
Tรผrkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Kahveci de sosyal diyalogun sรผrmesi aรงฤฑsฤฑnda KPDK’yi รถnemsediklerini belirterek, kamu รงalฤฑลanlarฤฑnฤฑn sorun ve taleplerinin toplu sรถzleลme masasฤฑ dฤฑลฤฑnda ele alฤฑnmasฤฑnฤฑ รถnemli bulduklarฤฑnฤฑ ifade etti.
Kamuda 4/A ile 4/B statรผsรผnde รงalฤฑลanlarฤฑn izinleri arasฤฑnda รงalฤฑลma barฤฑลฤฑnฤฑ olumsuz etkileyen farklฤฑlฤฑฤฤฑn olduฤunu aktaran Kahveci, bunun bir an รถnce giderilmesinin faydalฤฑ olacaฤฤฑnฤฑ vurguladฤฑ.
รalฤฑลanlarฤฑn tรผm รผcretleri รผzerinden sosyal gรผvenlik primi alฤฑnarak emekliliฤe esas hale getirilmesinin kamu รงalฤฑลanlarฤฑnฤฑn bekletileri arasฤฑnda yer aldฤฑฤฤฑnฤฑ kaydeden Kahveci, mali hรผkรผm iรงermeyen hizmetli รงalฤฑลanlara bir kereye mahsus olmak รผzere veri hazฤฑrlama ya da memur kadrosu verilmesini istedi.
Toplantฤฑ, KPDK hizmet kollarฤฑnda yetkili sendika temsilcilerinin katฤฑlฤฑmฤฑyla basฤฑna kapalฤฑ olarak gerรงekleลtirildi.







