Kanada Rusya ile ilişkileri kesti

Kanada Rusya ile ilişkileri kesti

Kanada, askeri ilişkilerden sonra Rusya ile ekonomik ilişkileri de kestiğini açıkladı

A+A-

Kanada'nın, Rusya ile ekonomik ilişkilerini askıya aldı.  Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce açıkladığı askeri etkinliklerin askıya alınması kararına, ekonomik ilişkileri de ekledi.

Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Bu nedenle, Kanada ile Rusya arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla kurulan Kanada-Rusya Hükümetlerarası Ekonomik Komisyonu’na katılımımızı askıya alıyoruz. Ayrıca, Ukrayna’nın talebi üzerine, AGİT çerçevesinde bu ülkeye gidecek olan askeri gözlemci heyetine Kanada olarak 2 askeri gözlemci gönderiyoruz. Ukrayna Başsavcılığının talebi üzerine de Yanukoviç rejimine ait Kanada’daki tüm taşınır taşınmaz malvarlıkları da dondurulmuştur”

Alınan kararların, Kanada’nın Ukrayna ve Kırım konusunda ne kadar kararlı olduğunun bir göstergesi olduğunu belirten Başbakan Harper, “Başkan Putin askeri birliklerini derhal geri çekmeli, daha fazla kışkırtıcı ve tehlikeli eylemlere girişmemelidir” ifadesini kullandı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.