Kanadalı varlık yönetimi şirketi Sagard Türkiye yatırım yapacağını açıkladı

Kanadalı varlık yönetimi şirketi Sagard Türkiye yatırım yapacağını açıkladı

14,5 milyar dolar değerinde varlığı bulunan Kanadalı alternatif varlık yönetimi şirketi Sagard, yıl sonuna kadar Türkiye'de FinTech yatırımı yapacağını açıkladı. Yatırımın büyüklüğü açıklanmadı.

A+A-

14,5 milyar dolar değerinde varlık bulunan Kanadalı alternatif varlık yönetimi şirketi Sagard, yeni yatırımlar için BAE, Mısır, Suudi Arabistan ve Türkiye gibi pazarları hedeflediğini söyledi.

Kanadalı alternatif varlık yönetimi şirketi Sagard, BAE, Mısır, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi pazarlarda yeni yatırımlar yapmayı hedefliyor. Şirket, Abu Dabi Global Market'te bir ofis açarak bölgeye yayılmayı planlıyor. Sagard'ın yönetiminde 14,5 milyar dolarlık varlık bulunuyor ve önümüzdeki beş yıl içinde yönetim altındaki varlıklarını ikiye katlayarak 30 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Paul Desmarais III, The National' yaptığı açıklamada "Bölgedeki ilk odak noktamız finansal hizmetler olacak. BAE'yi gerçekten daha geniş bölge için bir merkez olarak görüyoruz ve Mısır'ın yanı sıra Türkiye ve Suudi Arabistan'ın da çok ilginç olduğunu düşünüyoruz. Bölgede FinTech için çok cazip pazarlar var’’ dedi.

paul-desmarais-iii.jpg

Paul Desmarais III, bölgedeki ilk büyük yatırımlarını bu yıl Türkiye'de duyurmayı planladığı söyledi. Ancak Desmarais anlaşmanın toplam değerini açıklamadı.

Açıklamaya göre şirket, finansal hizmetler alanında odaklanmayı planlıyor ve FinTech için bölgedeki pek çok pazarda büyük fırsatlar olduğunu belirtiyor. FinTech endüstrisinin bölgede hızla büyüdüğü, sektör gelirinin 2027 yılına kadar iki katına çıkarak 270 milyar dolara ulaşmasının beklendiği belirtiliyor.

Sagard, bölgede FinTech firmalarıyla çalışmayı ve geleneksel finans kuruluşlarına da hizmet vermek istiyor. Şirket, önde gelen finansal teknoloji markalarını kurmuş bir geçmişe sahip ve büyüme planları doğrultusunda ortaklıklarını genişletiyor.

İlgili Haberler