Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Kanal ฤฐstanbul projesi iptal mi? Resmi aรงฤฑklama geldi

ร‡evre, ลžehircilik ve ฤฐklim DeฤŸiลŸikliฤŸi Bakanฤฑ Murat Kurum, Kanal ฤฐstanbul projesinin iptal olduฤŸu yรถnรผnde รงฤฑkan iddialarla ilgili konuลŸtu.
Kanal ฤฐstanbul projesi iptal mi? Resmi aรงฤฑklama geldi Borsatek

ร‡evre, ลžehircilik ve ฤฐklim DeฤŸiลŸikliฤŸi Bakanฤฑ Murat Kurum, sosyal medya hesabฤฑndan, bazฤฑ basฤฑn yayฤฑn organlarฤฑnda “Kanal ฤฐstanbul Projesinin de bulunduฤŸu Rezerv Yapฤฑ Alanฤฑ’na yรถnelik halen geรงerli olan imar planlarฤฑnฤฑn Bakanlฤฑkรงa iptal edildiฤŸi” iddialarฤฑna iliลŸkin aรงฤฑklama yaptฤฑ.

Kurum, “Kanal ฤฐstanbul Projesi’ni tabi ki iptal etmedik. ฤฐmar planlarฤฑ yรผrรผrlรผkte. Gurur projemizi adฤฑm adฤฑm hayata geรงiriyoruz. Yapฤฑlan, vatandaลŸlarฤฑmฤฑzฤฑn talep ve ihtiyaรงlarฤฑ neticesinde yeni bir imar uygulama deฤŸiลŸikliฤŸi.” bilgisini paylaลŸtฤฑ.

ร–te yandan konuyla ilgili ร‡evre, ลžehircilik ve ฤฐklim DeฤŸiลŸikliฤŸi BakanlฤฑฤŸฤฑ’ndan yapฤฑlan yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklamada “Kanal ฤฐstanbul Projemizin de iรงinde bulunduฤŸu 3 etaptan oluลŸan toplam 13 bin hektarlฤฑk alanฤฑn 1/100.000, 1/5000 ve 1/1000 รถlรงekli imar planlama sรผreci 2021 yฤฑlฤฑ iรงerisinde tamamlanmฤฑลŸ olup, sรถz konusu planlar yรผrรผrlรผktedir. Haberlerde iddia edildiฤŸi gibi imar planlarฤฑnฤฑn iptal edildiฤŸi hususu gerรงeฤŸi yansฤฑtmamaktadฤฑr.” ifadesi kullanฤฑldฤฑ.

“VatandaลŸlarฤฑmฤฑzฤฑn sorunlarฤฑnฤฑ giderecek dรผzeltmeleri yapma kararฤฑ aldฤฑk”

Kanal ฤฐstanbul projesinin de iรงinde bulunduฤŸu 3 etaptan oluลŸan imar planlarฤฑnฤฑn uygulanmasฤฑnฤฑ tesis edecek imar uygulamasฤฑ (parselasyon) iลŸleminin 2022 yฤฑlฤฑ baลŸฤฑnda 1 ay sรผreyle askฤฑ ilanฤฑna รงฤฑkฤฑldฤฑฤŸฤฑ anฤฑmsatฤฑlan aรงฤฑklamada, ลŸunlar kaydedildi:

“YaklaลŸฤฑk 19 bin parseli ilgilendiren parselasyon iลŸleminin askฤฑ ilanฤฑ sรผrecinin tamamlanmasฤฑ akabinde BakanlฤฑฤŸฤฑmฤฑzca, vatandaลŸlarฤฑmฤฑzฤฑn talepleri ve ihtiyaรงlarฤฑ deฤŸerlendirilmiลŸtir. ร–rneฤŸin; BaลŸakลŸehir ilรงesi ลžahintepe olarak bilinen mahallemizde vatandaลŸlarฤฑmฤฑzdan gelen talepleri deฤŸerlendirerek vatandaลŸฤฑmฤฑzฤฑn dile getirdiฤŸi dรผzeltmeleri Bakanlฤฑk olarak yerine getiriyoruz.

Bununla birlikte o bรถlgede kadimden beri kรถy merkezi dokusunda olan vatandaลŸlarฤฑmฤฑzฤฑn sorunlarฤฑnฤฑ Bakanlฤฑk olarak; muhtarlarฤฑmฤฑz ve belediyelerimiz ev sahipliฤŸinde dinledik, kadimden gelen kรถy merkezi statรผsรผndeki vatandaลŸlarฤฑmฤฑzฤฑn da sorunlarฤฑnฤฑ giderecek gerekli dรผzeltmeleri yapma kararฤฑ aldฤฑk.”

“Yeni bir imar uygulamasฤฑ iลŸlemi yapacaฤŸฤฑz”

BakanlฤฑฤŸฤฑn her projede olduฤŸu gibi parselasyon sรผrecini de “biz yaptฤฑk oldu” zihniyetiyle yรผrรผtmediฤŸi ve yรผrรผtmeyeceฤŸi vurgulanan aรงฤฑklamada, “Bu anlamda imar uygulamasฤฑ (parselasyon) iลŸlemine yรถnelik her bir talebi titizlikle inceleyerek hakkaniyet รงerรงevesinde deฤŸerlendirdik ve gelen talepler kapsamฤฑnda yeni bir imar uygulamasฤฑ iลŸlemi yapma kararฤฑ aldฤฑk.” bilgisi paylaลŸฤฑldฤฑ.

Askฤฑ sรผreci tamamlanan imar uygulamasฤฑ iลŸlemine yรถnelik vatandaลŸlar tarafฤฑndan davalar aรงฤฑldฤฑฤŸฤฑ, bu sรผreรงte yargฤฑ mercilerinin meลŸguliyetine sebebiyet vermemek adฤฑna, vatandaลŸlarฤฑn taleplerini deฤŸerlendirerek yeni bir imar uygulamasฤฑ (parselasyon) iลŸlemi yapฤฑlacaฤŸฤฑnฤฑn ilgili yargฤฑ mercilerine bildirildiฤŸi belirtilen aรงฤฑklamada, aรงฤฑlan davalarda da yargฤฑ mercilerince davalarฤฑn konusuz kaldฤฑฤŸฤฑ kararฤฑ verildiฤŸi aktarฤฑldฤฑ.

Aรงฤฑklamada, ลŸunlar kaydedildi:

“VatandaลŸlarฤฑmฤฑza sรถz verdiฤŸimiz hiรงbir sรผreci yarฤฑda bฤฑrakmadฤฑk, bฤฑrakmayฤฑz. ฤฐmar uygulamasฤฑnฤฑn askฤฑ sรผrecinde yapฤฑlan talepler kapsamฤฑnda BakanlฤฑฤŸฤฑmฤฑzca yeni bir imar uygulamasฤฑna iliลŸkin รงalฤฑลŸmalarฤฑmฤฑzฤฑ sรผrdรผrmekteyiz.”

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.813346.82710.02%
EURO 53.535953.58610%
JAPON YENฤฐ 3.453.4590.29%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.182158.2209-0.09%
STERLฤฐN 62.487762.5352-0.05%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89246.8957-0.06%
RUS RUBLESฤฐ 0.63080.6368-1.14%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63292.43 0.9675%
Ethereum 1779.41 1.1076%
Tether USDt 1.00 0.0045%
BNB 584.69 2.5782%
Solana 80.69 0.3557%
USDC 1.00 -0.0085%
XRP 1.15 0.7579%
Dogecoin 0.08 1.9204%
Toncoin 1.77 1.3429%
Cardano 0.19 -1.2905%
Shiba Inu 0.00 1.3139%
Avalanche 6.91 1.7995%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam