Kapasite kullanım oranı yüzde 73.3'e geriledi

Kapasite kullanım oranı yüzde 73.3'e geriledi

Merkez Bankası, imalat sanayinde kapasite kullanım oranının (KKO)Şubat ayında, geçen yılın aynı ayına göre 1.1 puan artarak yüzde 73.3 seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı.

A+A-

Merkez Bankası, imalat sanayinde kapasite kullanım oranının (KKO)Şubat ayında, geçen yılın aynı ayına göre 1.1 puan artarak yüzde 73.3 seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı. KKO, Ocak ayında yüzde 73.9 seviyesinde gerçekleşmişti.

İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 0.2 puan azalarak yüzde 74.4 seviyesinde gerçekleşti.

TCMB'den yapılan açıklamada, "Mal gruplarına göre kapasite kullanım oranlarında, bir önceki yılın aynı ayına göre ara malları, dayanıksız tüketim malları ile gıda ve içeceklerde artış görülürken, dayanıklı tüketim malları ve yatırım mallarında azalış görülmüştür" denildi.

Bu haber toplam 1512 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.