Kardemir ve Erdemir için yeni hedef fiyat ve getiri potansiyeli açıklandı

Kardemir ve Erdemir için yeni hedef fiyat ve getiri potansiyeli açıklandı

Deniz Yatırım, KRDMD-KARDEMİR (D) ve EREGL-ERDEMİR için hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti

A+A-

Deniz Yatırım, Kardemir ve Ereğli Demir Çelik hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. Deniz Yatırım'ın iki şirket için değerlendirme ve hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesi şöyle:

Düşük baz etkisi ile yıllık bazda güçlü sonuçlar

2023 yılının son çeyreği de bir önceki çeyreğe benzer şekilde çelik talebinin yurt içinde güçlü olduğu bir dönem olarak geçti.

Ereğli Demir Çelik (EREGL TI) için 12-aylık hedef fiyatımız 57,00 TL ve Kardemir (KRDMD TI) için 37,00 TL olup, önerilerimiz her iki hisse için de AL yönünde bulunuyor. Hedef fiyatlarımız sırasıyla %29 ve %32 getiri
potansiyellerine işaret ediyor.

■ Dünya genelinde çelik fiyatlarında son dönemde toparlanma gözlenirken, ham madde fiyatları da (demir cevheri, kömür ve hurda) benzer şekilde performans sergilediler.

■ Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) verilerine göre, Ekim-Aralık döneminde yurt içi çelik talebi yıllık %15’e yakın büyürken, ihracat hafif toparlanma kaydetti ve ithalat önemli değişiklik göstermedi.

■ Ereğli Demir Çelik açısından i) sağlam bilançosu ii) dolar bazlı gelir yapısı iii) finansallarında çeyreksel bazda devam etmesini öngördüğümüz toparlanma ve iv) peletleme tesisi yatırımının uzun vadeli pozitif katkısının olumlu unsurlar olacağını düşünüyoruz.

■ Ereğli Demir Çelik tahminlerimizin enflasyon muhasebesi etkilerini içerdiğini ve muhasebe değişikliği kaynaklı oluşacak ertelenmiş vergi gelirini dahil ettiğimizi belirtmek isteriz.

■ Hisse, yıl başından itibaren BIST 100 endeksinin %9 gerisinde performans göstermiştir. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 17,4x FD/FAVÖK çarpanıyla işlem görmektedir.

■ Kardemir açısından ise i) ham madde tedarikinde maliyet avantajı ii) daha karlı ürün karması iii) beklenen Filyos Limanı projesi iv) devam eden yatırımlar ve v) önümüzdeki dönemde istikrarlı bir şekilde temettü ödeyeceğine yönelik beklentimizi destekleyici faktörler olarak görüyoruz.

■ Hisse, yıl başından itibaren BIST 100 endeksinin %0,3 gerisinde performans göstermiştir. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 29,1x F/K ve 6,3x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmektedir.

■ Riskler. i) küresel resesyon ii) ham madde fiyatlarında hızlı yükseliş iii) enerji maliyetlerinin yükselmesi iv) Çin’in dış pazarlara penetre etmesi v) beklentimizin altında satış hacimleri değerlemelerimiz açısından başlıca risk unsurları
konumunda bulunuyor.

İlgili Haberler