ARDEMฤฐR Eฤitim ve Kรผltรผr Merkezinde yapฤฑlan genel kurulda konuลan KARDEMฤฐR Yรถnetim Kurulu Baลkanฤฑ Prof. Dr. ฤฐsmail Demir, kรผresel demir รงelik sektรถrรผnรผn hฤฑzlanan bir deฤiลim iรงinde bulunduฤunu belirterek, bu deฤiลimi tetikleyen konularฤฑn iklim krizi ve yฤฑkฤฑcฤฑ etkilerinin yanฤฑ sฤฑra geliลen teknoloji, dijitalleลme, makroekonomik dalgalanmalar, jeopolitik geliลmelerin bir sonucu olarak ลekillenen รผlke ve mรผลteri beklentileri olduฤunu sรถyledi.
Sฤฑfฤฑr karbon hedefine yolculuฤu mรผmkรผn kฤฑlacak รงalฤฑลmalarฤฑn dรผnyanฤฑn her yerinde yoฤunlaลtฤฑฤฤฑnฤฑ ifade eden Demir, asฤฑrlฤฑk bir รงizgide geleceฤe ilerleyen KARDEMฤฐR’in Tรผrkiye’nin sosyoekonomik tarihinin her aลamasฤฑna tanฤฑklฤฑk ettiฤini ve uzun soluklu deฤiลimi yaลadฤฑฤฤฑnฤฑ, ekonomik kalkฤฑnmaya sรผrekli katkฤฑ sunduฤunu kaydetti.
Demir, KARDEMฤฐR’in sรผrdรผrรผlebilir geleceฤin inลasฤฑnda รถrnek bir oyuncu olmaya hazฤฑrlandฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, “Tรผrkiye’nin 2053 karbon nรถtr taahhรผdรผnรผ kendine kerteriz alan ลirketimiz, aynฤฑ zamanda รผlkesine ve topluma olan saygฤฑsฤฑnฤฑn da gereฤi olarak yeni ve uzun soluklu bir yolculuฤa รงฤฑkmฤฑล olup, stratejik yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑ sรผrdรผrmektedir. Bu yolcuฤunun sonunda ulaลacaฤฤฑmฤฑz konumda sadece karbon nรถtr bir ลirket olmakla yetinmeyecek, her anlamda รงevreye รถnem veren ve kรผresel ligde bu รถzelliฤiyle de adฤฑndan sรถz ettiren bir รงelik รผreticisi olacaฤฤฑz. Yaklaลฤฑk 5 bin kiลilik bรผyรผk KARDEMฤฐR ailesinin her ferdi bizim iรงin deฤerlidir ve รถzeldir. รalฤฑลanlarฤฑmฤฑza รงaฤdaล ve insan haklarฤฑna saygฤฑlฤฑ bir iล ortamฤฑ sunmakla sorumluyuz. Diฤer taraftan iล saฤlฤฑฤฤฑ gรผvenliฤi (ฤฐSG), bu sorumluluฤumuzun ayrฤฑlmaz ve temel odaฤฤฑdฤฑr.” diye konuลtu.
“Kรผresel ekonominin bir sรผre sonra yeni bir denge noktasฤฑna oturacaฤฤฑnฤฑ dรผลรผnรผyoruz”
“Jeopolitik riskler, parasal sฤฑkฤฑlaลma, enflasyonist eฤilimler, bรผyรผmede yavaลlama ve enerji baลta olmak รผzere emtia fiyatlarฤฑndaki artฤฑลlar 2022 yฤฑlฤฑ ekonomik gรผndeminin ilk sฤฑralarฤฑnda yer almฤฑลtฤฑr.” diyen Demir, ลรถyle devam etti:
“KARDEMฤฐR’in iลini sorumlu ve sรผrdรผrรผlebilir bir ลekilde yรผrรผtme konusundaki gรผรงlรผ temelleri ve iรงsel enerjisi sayesinde รงalkantฤฑlฤฑ zamanlarฤฑn sorunsuz atlatฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ, risklerin baลarฤฑyla yรถnetildiฤini ve paylaลฤฑlabilir deฤer รผrettiฤimizi sรถylemekten gurur duyuyorum. KARDEMฤฐR’in gรผรงlรผ iล modeli ve stratejisiyle birleลen yenilikรงi giriลimlerimiz, sรผrdรผrรผlebilirlik alanฤฑnda hedeflediฤimiz kazanฤฑmlara ulaลmamฤฑzฤฑ da saฤlamaktadฤฑr. Yaลadฤฑฤฤฑmฤฑz dรถnem iniลli ve รงฤฑkฤฑลlฤฑ olsa da kรผresel ekonominin bir sรผre sonra yeni bir denge noktasฤฑna oturacaฤฤฑnฤฑ dรผลรผnรผyoruz. KARDEMฤฐR kurumsal dayanฤฑklฤฑlฤฑฤฤฑ ve yetkinlikleri sayesinde รผretmeye, paylaลmaya devam ederken sert esen rรผzgarlara karลฤฑ baลarฤฑlฤฑ duruลunu sรผrdรผrecektir.”
“ฤฐlklerimizden aldฤฑฤฤฑmฤฑz gรผcรผ, Tรผrkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yรผzyฤฑlฤฑna taลฤฑmayฤฑ amaรงlฤฑyoruz”
Demir, 9 Eylรผl 1939 tarihinde ateลlenen fฤฑrฤฑnฤฑn ve 10 Eylรผl 1939 tarihinde dรถkรผlen demirin, bugรผn hala fabrikada ilk gรผnkรผ gibi bรผyรผk deฤerini koruduฤunu anlatarak, “Savunma Sanayii Baลkanlฤฑฤฤฑ dรถnemimizde รผlkemiz adฤฑna gerรงekleลtirdiฤimiz ilkler, atฤฑlฤฑmlar ve yeniliklerden elde ettiฤimiz kazanฤฑmlarฤฑ burada da sรผrdรผrmeye devam edeceฤiz. Bu ilklerimizden aldฤฑฤฤฑmฤฑz gรผcรผ, istiklal ve istikbalimiz iรงin ‘Geรงmiลini bilmeyen geleceฤine yรถn veremez’ anlayฤฑลฤฑyla, Cumhuriyetimizin 100. yฤฑlฤฑ sonrasฤฑna, Tรผrkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yรผzyฤฑlฤฑna taลฤฑmayฤฑ amaรงlฤฑyoruz.” ifadesini kullandฤฑ.
Demir, KARDEMฤฐR’de ilk Tรผrk demirinin รผretilmesi ve 86 yฤฑllฤฑk serรผvenine, bรถlge ve รผlke ekonomisine katkฤฑsฤฑnฤฑ aktaran Demir, ลunlarฤฑ kaydetti:
“Yรถnetim kurulu baลkanlฤฑฤฤฑ gรถrevini bana devreden ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanฤฑ gรถrevine atanan Dr. Alparslan Bayraktar’a baลarฤฑlar diler, 2 Kasฤฑm 2020’den bu yana ลirketimizin doฤru ufuklara, gรผรงlรผ kฤฑlavuzluklarฤฑ ve profesyonel katkฤฑlarฤฑ iรงin KARDEMฤฐR ailesi ve paydaลlarฤฑmฤฑz adฤฑna kendilerine ve tรผm yรถneticilerimize teลekkรผrlerimizi ifade etmek isterim. Bu vesileyle, kuruluลunda imzasฤฑ olan Gazi Mustafa Kemal Atatรผrk’รผ bugรผne kadar KARDEMฤฐR’de emeฤi olan ancak bugรผn aramฤฑzda olmayan รงalฤฑลanlarฤฑmฤฑza, hissedarlarฤฑmฤฑza, yรถneticilerimize Allah’tan rahmet, emeklilerimize saฤlฤฑklฤฑ รถmรผrler diliyoruz.”
A, B ve D gruplarฤฑnฤฑn yรถnetim kurulu seรงimi
Mustafa Aydฤฑn’ฤฑn divan baลkanlฤฑฤฤฑnda yapฤฑlan genel kurul toplantฤฑsฤฑnda, A, B ve D gruplarฤฑnฤฑn yรถnetim kurulu seรงimi yapฤฑldฤฑ.
Basฤฑna kapalฤฑ yapฤฑlan seรงimde A grubu yรถnetim kurulu รผyeliฤine Prof. Dr. ฤฐsmail Demir, Fatih Mehmet Erkoรง, รmer Demirhan ve Muhammed Ali Oflaz, B grubu yรถnetim kurulu รผyeliฤine Kamil Gรผleรง ve Mustafa Aydฤฑn, D grubu yรถnetim kurulu รผyeliฤine Yusuf Canbolat ile baฤฤฑmsฤฑz yรถnetim kurulu รผyeliklerine Prof. Dr. Arif Nihat Gรผllรผoฤlu, Prof. Dr. Ercรผmend Arvas, Prof. Dr. Mehmet Cahit Ensari ve Hacฤฑ Abdullah Kaya seรงildi.
Yeni yรถnetim kurulu, ilk toplantฤฑsฤฑnda yรถnetim kurulu baลkanฤฑnฤฑ seรงerek gรถrev daฤฤฑlฤฑmฤฑ yapacak.







