Karsan 100 milyon TL'lik tahvil çıkaracak

Karsan 100 milyon TL'lik tahvil çıkaracak

Otomotiv üreticisi Karsan yurtiçinde azami 100 milyon lira nominal değerde bir veya birden çok seferde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yapılmak üzere iki yıl vadeli tahvil ihracı kararı aldı.

A+A-

Otomotiv üreticisi Karsan yurtiçinde azami 100 milyon lira nominal değerde bir veya birden çok seferde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yapılmak üzere iki yıl vadeli tahvil ihracı kararı aldı.

Karsan tarafından KAP'a gönderilen açıklama şu şekilde;

"Şirketimizin 05.03.2014 tarih ve 2014/3 nolu Yönetim Kurulu toplantısında;
Yönetim Kurulu üyeleri Türk Ticaret Kanunu'nun 390. maddesi doğrultusunda aşağıdaki kararları almıştır.

1. Şirketimiz esas sözleşmesinin 7. maddesi çerçevesinde Yönetim Kurulu'na verilen yetkiyle, azami 100.000.000 TL (yüzmilyon Türk Lirası) nominal değerli, yurtiçinde, bir veya birden çok seferde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satışı yapılmak üzere tahvil ihraç edilmesine, ihraç edilmesi planlanan tahvilin 2 yıl vadeli 3 ayda bir kupon ödemeli, değişken faizli ve vade sonunda anapara ödemeli olmasına,

2. Borçlanma aracı ihracında Ünlü Menkul Değerler A.Ş.'nin aracı kurum olarak seçilmesine,

3. Tahvillerin faiz oranları, ihraç tarihleri ve diğer her türlü şartlarının belirlenmesi, konuyla ilgili diğer operasyonel detayların yürütülmesi, ihraç edilecek tahvillere ilişkin ihraç belgesinin onaylanması amacıyla T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'na, borsada işlem görmesi için Borsa İstanbul A.Ş.'ye, kayden izlenmesi için Merkezi Kayıt Kuruluşu'na ve diğer tüm kamu ile özel kurum ve kuruluşlar nezdinde yapılması gereken bildirim, başvuru ve diğer işlemlere başlanılması ve bununla ilgili gerekli tüm işlemlerin yapılması ve tahvil ihracına ilişkin başvuru belgeleri, sair beyan ve taahhütler ile sözleşmelerin imzalanması hususlarında Şirketimiz CEO'su A. Murat Selek ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Güralp'in Şirketimizi müşterek imzaları ile temsil ve ilzam etmelerine, oy birliği ile karar verilmiştir."

Yönetim Kurulu Karar Tarihi05.03.2014
Öngörülen İhracın Nominal Tutarı100.000.000 TL'yi aşmayacak şekilde
İhracı Öngörülen Borçlanma Aracının TürüTahvil
İhracı Öngörülen Borçlanma Aracının Vadesi2 yıl
İhracı Öngörülen Borçlanma Aracının Faiz OranıHenüz belirlenmemiştir.
İhracı Öngörülen Borçlanma Aracının Kupon Ödeme Sıklığı3 ay
Öngörülen Satış ŞekliNitelikli yatırımcılara satış

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.