Karsan'ın Hyundai'leri görücüye çıktı

Karsan'ın Hyundai'leri görücüye çıktı

H350 Panelvan; müşterisinin en kolay ve en hızlı biçimde en fazla yükü taşıyabilmesi için tasarlandı.

A+A-

 

KARSAN ÜRETİMİ HYUNDAİ H350 MODEL ARAÇLAR, İSAROD İFTAR YEMEĞİNDE SERGİLENDİ

Karsan, Nisan ayında üretimine başladığı ve Mayıs ayı ortasında T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı sembolik bir törenle pazara sunduğu Hyundai H350 model minibüs ve panelvan araçlarını İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen iftar yemeğinde sergiledi. 3 Temmuz 2015, Cuma günü 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen iftar yemeğine 1.400 kişi katıldı. Davetliler iftar öncesinde ve sonrasında mekan girişinde sergilenen Hyundai H350’leri inceleme fırsatı buldu. İSAROD Başkanı Hamza Öztürk ve diğer katılımcılar tarafından ziyaret edilen Karsan standı etkinlik boyunca yoğun ilgi gördü. Yemekte Karsan adına Pazarlama ve Satış Direktörü Selim Aydınlıoğlu ve Bölge Satış Müdürü Burak Kozakçı birer konuşma yaptılar.

Karsan yetkilileri yaptıkları konuşmalarda; Karsan’ın ürünleriyle uzun yıllardır İSAROD ailesinin bir parçası olduğunu ve rekabetçi fiyatlarla piyasaya sunulan H350 minibüslerin bu birlikteliği perçinleneceğini ifade etti.

İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarında yer alan dört satış ve beş servis noktası ile müşterilere sunulacakolan H350 Minibüslerin Temmuz ayının ikinci yarısından sonra showroom’larda yerini alması bekleniyor.

 

H350 ÜRÜN AİLESİ: PANELVAN, MİNİBÜS ve KAMYONET

H350 Panelvan: Üstün Yükleme Kapasitesi ile Sınıfında Fark Yaratacak

H350 Panelvan; müşterisinin en kolay ve en hızlı biçimde en fazla yükü taşıyabilmesi için tasarlandı. Panelvanların iki farklı şasi boyunda, sırasıyla 10,5m³ ve 12,9m³ yükleme hacmine sahip, versiyonları bulunuyor. 3,5 ton azami yüklü ağırlık sınfında, üstün yükleme kapasite ile sınıfında fark yaratıyor. 3,6m uzunluğundaki yükleme alanına beş adet Euro-Pallet yerleştirilebiliyor.

 

H350 Panelvan: Fonksiyonel Yükleme Alanı ile Her İşin Üstesinden Gelecek

Üstün yükleme kapasitesinin yanı sıra, yükleme alanının sahip olduğu fonksiyonellik ile her işin üstesinden rahatlıkla gelebiliyor. Kolaylıkla yükleme yapılabilecek geniş sürgülü ve arka kapıları sayesinde, hem zaman tasarrufu hem de konfor sağlıyor. 270 dereceye kadar açılabilen arka kapılarıyla, her türlü zor yükleme koşulunun rahatlıkla üstesinden gelecek şekilde tasarlandı. 690 mm’lik yükleme yüksekliği ile hiç efor sarfetmeden tek seferde her türlü yük H350 Panelvan içerisine yüklenebiliyor.

 

H350 Minibüs: 13+1 & 16+1 Yolcu Kapasiteli Alternatifleri ile Pazarda

H350 ürün ailesinin temel taşlarından biri de Minibüs versiyonu. 13+1 ve 16+1 yolcu kapasiteli minibüs alternatifleri ile toplu taşımacılıkta önemli bir aktör devreye giriyor. Teknik ve donanım özellikleri incelendiğinde, H350 tüm güncel regülasyonlara uyum sağlayan, personel – okul ve turizm taşımacılığı için ideal bir araç.

 

Geniş/ferah iç hacmi, panoramik camları, rahat koltukları ve fonksiyonel donanımlarıyla H350 çağdaş ve konforlu yolculukların adresi olacak. Yolcuların tercih edeceği ve işe, okula ya da tatile giderken seyahat için tek tercih edecekleri ürün konumuna gelecek. H350 Minibüs model versiyonları, ayrıca projeksiyon tip LED farlarıyla ilk bakışta dikkat çekiyor.

 

H350 Kamyonet: Geniş Üst Yapı Seçenekleri ve Esnekliği için tasarlandı

H350 ürün ailesi, üçüncü üyesi olan kamyonet modeli ile tamamlanıyor. İki farklı şasi uzunluğu ile her türlü ihtiyaca cevap verecek esneklikte olan H350 kamyonetler; sağlam, dayanıklı ve güvenilir şasi platform yapısı ile, geniş üst yapı seçenekleri ve esnekliğine sahip. Uzun kollu yan ayna seçeneği; regülatif limitler dahilinde, rekabetçi üst yapı (örneğin kapalı kasa) uygulamalarının yapılmasını mümkün kılıyor. 2,32m genişliğine kadar elverişli bu üst yapılar ile, daha fazla yük ve daha fazla kazanç standart oluyor.

 

H350 Toplam İşletme maliyetini düşürmek için tasarlandı ve geliştirildi

İki farklı güçte A2 2.5 CRDI Turbo Diesel Motor

H350’de, Hyundai’nin standart veya yüksek motor gücüne sahip, arkadan çekişli ve altı vitesli düz şanzımanlı 2,5 litre turbo diesel motoru kullanıldı. Motorun özellikleri gerçek çalışma koşullarına yönelik olarak, en çok kullanılan 1.500 – 2.500 rpm devir hızı aralığında %10-20 daha fazla tork üretmek üzere geliştirildi. Araç son derece rekabetçi bir çekiş kapasitesine sahip.

 

Geliştirilmiş Yakıt Ekonomisi

Yakıt ekonomisini geliştirmek üzere H350’ye Hyundai’nin “Idle Stop’n Go” olarak adlandırılan akıllı dur kalk teknolojisini eklemek de mümkün. Vites değiştirme göstergesi, ekonomik bir sürüş sağlarken Gelişmiş Akü Yönetim sistemi frenleme enerjisinin geri kazanılmasını sağlayarak aküyü şarj ediyor. Bütün bu faktörler yakıt tüketimini %10’a kadar azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca EKONOMİK sürüş butonu, motoru ekonomik moda alarak yakıt ekonomisinde %2 oranında ekstra bir artış sağlıyor.

 

Satış Sonrası Hizmetler ve Garanti Uygulamaları

H350 müşterilere sıra dışı bir servis hizmeti ve rekabetçi bir bakım maliyeti sunuyor. Kazalara karşı dayanıklılığı ve arka tampon enerji emici ünitesi gibi akıllı çözümleri tamir maliyetlerini düşürürken yüksek bir ikinci el değeri sağlıyor. Ayrıca her modelde, rekabetçi iki yıl sınırsız kilometre ve 10 yıl paslanmazlık garantisi bulunuyor. Avantajlı günlük işletme maliyetlerinin yanı sıra yeni H350, birkaç yıllık kullanım sonrasında bile değerinin büyük kısmını koruyor olacak. EurotaxGlass’s üç yıl ve 90.000 km sonrasında aracın değerinin %36 olacağını teyit etti. Bu değer, bu segmentte rakiplerin ortalamasından yaklaşık %2 daha fazla.

 

Hafif Ticari Aracın Olağanüstü İşlevselliği, Binek Otomobilden İlham Alan Konfor, Kalite ve Tasarım ile Buluştu

Yeni H350’nin iç tasarımı aracın yepyeni özelliklerini vurgularken, benzersiz bir kaliteyi de gözler önüne seriyor. İç tasarım ve görünüm, sürücülerin “mobil ofislerindeki” her günkü görevlerini yerine getirmelerini kolaylaştırırken, sunulan kabin konforu binek otomobilleri aratmıyor. Kontrol paneli ergonomisi, kullanım kolaylığı ve emniyetli çalışma sağlıyor. Son derece kullanıcı dostu olan araç/sürücü arayüzü, araca ilişkin tüm kilit önemli bilgileri sunuyor. Araçta standart olarak 25 saklama bölmesi ile üç adet elektrik prizi bulunuyor. Bütün bunlar bu sınıftaki bir araçtan normalde bekleyebileceklerinizin çok ötesinde.

 

Geniş Hacimli Kabin

H350’ün sürücü kabini, hacim ve görüş mesafesi açısından da otomobilleri aratmıyor. Sürücü kabini, boyu iki metreyi bulan yolcular için tasarlandı. Sürücünün net görüş hattı ve H350’nin derin yan camları sayesinde dışarısı rahatça görülebiliyor ve ön cam 44 derecelik son derece rekabetçi bir görüş açısı sunuyor.

 

Hyundai Binek Otomobillerinden Alınan Akıllı Teknolojiler

Hyundai için otomobilin konforunu hafif ticari araç segmentine taşımak, binek otomobil portfoyünün akıllı teknolojilerini sunabilmek demek oluyor. Bu teknolojiler arasında kullanıcı dostu hız kontrolü, arka güvenlik kamerası, park yardım sistemi ve silecekleri harekete geçiren yağmur sensörünü sayabiliriz. İç ve dış kısımlardaki LED ışıklar da aracın genel enerji verimliliğine katkıda bulunuyor.

 

Üstün Sürüş Konforu

H350’nin süspansiyonu, konforlu bir sürüş, mükemmel kontrol kolaylığı ve hassas sürüş dinamikleri sağlıyor. McPherson tipi ön süspansiyonlar ve horizontal yaprak yaylar ile arkada parabolik yaylar ve denge barları her türlü yükleme koşulunda konforlu ve emniyetli sürüş imkanı veriyor. H350 12,9 metrelik dönüş çapı ile şehiriçi kullanıma çok uygun. Rahatlık ve konfor sağlayan bu özellikler, araç sürücüsünün memnuniyetini arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda güvenlik ve etkinlik de sağlıyor.

 

NVH (gürültü/titreşim/kullanım konforu)/ İyileştirme

Hyundai mühendisleri tüm gürültü/titreşim ve sertlik izlerini kaynağında minimize etmeye odaklanarak yine “otomobilden farksız” sloganını şiar edindi.

 

Aktif Emniyet

H350 araçlarımızın bir diğer önemli özelliği de emniyet. Emniyet, yaralanmalardan ve çok daha kötü olasılıklardan kaçınmak için hayati önem taşıyor ve aracın muazzam emniyet donanımı daha az zarar görmesini sağlıyor ve tamir maliyetlerini düşürüyor. Araca dahil olan Dinamik Kontrol Sistemi ile dokuz adet elektronik cihaz sürücüye yardımcı oluyor ve koruma sağlıyor. Bu cihazlar arasında Savrulma Önleyi Kontrol Sistemi (Anti – Roll), Elektronik  Fren Dağılımı, Ani Frenleme Uyarı Sistemi, Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi, Elektronik Denge Kontrol Sistemi, Hidrolik Fren Asistanı, Yokuş Kalkış Destek Sistemi, Acil Durma Sinyali ünitelerini sayabiliriz. Ayrıca araçta “Şerit Takip”  sistemi de bulunuyor.

 

Pasif Emniyet

Hyundai mühendisleri olası çarpışma hallerinde tüm yolcuların ve sürücünün güvenliğini maksimum düzeye getirdi. Yepyeni kaportada %75 oranında kullanılan az karbonlu çelik ile kapalı ring sistemi darbe kuvvetini ve üst üste binen yan çerçeveleri eşit olarak dağıtarak, darbeleri daha etkin bir şekilde emiyor. H350, segmentinde kazalara karşı dayanıklılık açısından en iyi derecelendirme notuna sahip. Ticari Araç müşterilerinin aradığı kalite, sağlamlık, ekonomi, konfor ve güvenlik gibi değerleri sunmak üzere tasarlanmış ve üretilmiş H350, ürün yelpazesi, standart ve opsiyon özellikleri ile göz doldurdu.

 

 

Kısaca Karsan 

1966 yılında kurulan Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş., 1979-1998 yılları arasında Koç Grubu çatısı altında faaliyet göstermiş, 1998’de İnan Kıraç’ın çoğunluk hisselerini almasıyla birlikte Kıraça Holding bünyesine dahil olmuştur. 1981 yılından itibaren %100 yerel sermayeyle ticari araç üreten bir firmadır. 2009 yılında belirlediği “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda, binek araçtan otobüse, minivandan ağır kamyona geniş bir yelpazede ürün geliştirip üretmeyi hedefleyen Karsan; bugün Bursa’da yer alan modern ve esnek tesislerinde lisans altında Hyundai Motor Company’ye ait H350 model panelvanları, minibüs ve şasi kamyonetleri, BredaMenarinibus marka otobüslerini ve kendi markası altında Karsan JEST, Karsan ATAK ve Karsan STAR araçları üretmektedir. Bu ürünlerin pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetlerini ise Karsan Pazarlama aracılığı ile yürütmektedir. Temmuz ayı itibariyle 1255 kişinin çalıştığı Karsan, İSO’nun (İstanbul Sanayi Odası) yaptığı araştırmaya göre 2013 yılı "Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu" sıralamasında 151. sıradan 93. sıraya yükseldi. Halka açık bir Şirket olan ve Borsa İstanbul'da işlem gören Karsan’ın Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) kayıtlarındaki fiili dolaşımdaki pay oranı 2015 Temmuz ayı itibariyle %34'tür.

 

Kısaca Karsan Pazarlama

Karsan’da başlayan değişim sürecine paralel olarak Şubat 2009’da Karsan markalı ürünler ve Hyundai Truck HD Serisi modellerinin pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetlerini  gerçekleştirmek üzere faaliyete başlayan Karsan Pazarlama A.Ş.,müşterisine en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyor. Karsan Pazarlama, otomotiv sektöründe 49 yıldır faaliyet gösteren Karsan’ın engin otomotiv tecrübesini, yurt geneline yayılmış 100'ü aşkın yetkili satıcı ve servis noktasıyla hizmet alanına aktarıyor. Temmuz ayı itibariyle 64 kişilik kadrosuyla üstün hizmet anlayışını benimseyen Karsan Pazarlama, müşteri beklenti ve isteklerine hızlı ve etkin cevap veriyor. 2015 yılı itibarıyla Karsan, Hyundai Truck & Bus ve BredaMenarinibus markalı ürünlerin satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetlerini veren Karsan Pazarlama, aynı zamanda kentlerin toplu ulaşım hizmetlerine ürün sağlamanın yanısıra, garaj yönetimi alanlarında hizmet veriyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.